Industry Info  
Festo
Festo

Започна строежът на завода за зарядни станции на ABB в Италия

31.07.2020   |   Събитията
 

Започна изграждането на новия завод за зарядни станции на ABB, който ще бъде разположен в Сан Джовани Валдарно, Италия, съобщиха от ABB България. Инвестицията е в размер на 30 млн. долара, като обектът ще служи за глобален център за върхови постижения и производствен обект за зарядна инфраструктура, предназначена за електрически превозни средства.

Новото индустриално съоръжение в портфолиото на ABB ще бъде с площ от 16 000 кв. м и се очаква да започне да функционира до края на 2021 г. Заводът ще произвежда цялото портфолио на ABB от DC зарядни станции за електрически превозни средства - от устройства за домашна употреба до системи за инсталиране в обществени зони и такива, предназначени на градския обществен транспорт.

В рамките на строящия се производствен комплекс е предвидено и място за развиване на научно-изследователските и развойни дейности. Лабораторията ще бъде с площ от 3200 кв. м и в нея ще се разработват и създават прототипи. В завода се очаква да бъдат внедрени възобновяеми източници на енергия - слънчеви панели и оптимизирана система за ОВК. Освен това служителите ще имат достъп до електрически парк от превозни средства.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   зарядна инфраструктура   електромобили   ABB Ability  

Област: Проекти  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...