Industry Info  
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Festo обяви управляемия чрез приложения вентил Motion Terminal VTEM

31.07.2020
 

Новият Motion Terminal VTEM на Festo се основава на концепцията на смартфона – предоставя различни функции на стандартизирана хардуерна платформа посредством софтуерни приложения, съобщиха от компанията. Благодарение на разработените от Festo Motion Apps с VTEM е възможно да се реализират функции, за които обикновено са нужни над 50 различни пневматични компонента.

"Motion Terminal VTEM елиминира противоречието между стандартизацията и гъвкавостта. VTEM комбинира механична система, електроника и софтуер. Като основа е използван вентилен остров с пиезотехнология, който е оборудван с допълнителни сензори. Приложението за засичане на крайно положение на технологични вентили за включване/изключване например елиминира нуждата от допълнителни компоненти, като традиционните крайни изключватели. Други примери са приложенията ECO drive и Leakage diagnostics", информират от Festo.

ECO drive позволява да се редуцира повишената консумация на сгъстен въздух, дължаща се на преоразмеряване на пневматичните задействащи механизми, което дава възможност за постигане на до 50% енергийни спестявания. С помощта на приложението Leakage diagnostics пък могат да бъдат откривани течове, без да се налага прекъсване на производствения процес, като това спестява време и разходи, допълват от Festo.

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   Motion Terminal VTEM   вентил  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОВК СЕКТОРА
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...