Industry Info  
Festo
Festo

Варненска компания внедри автоматизирана техника за кораборемонт

30.07.2020   |   Проекти
 

Варненското кораборемонтно предприятие Булкрафт внедри успешно иновативна и енергийноефективна технология, съобщиха на сайта на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). Проектът е на стойност 1,9 млн. лв. и е финансиран от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г. (ОПИК).

"Основната цел на проекта е повишаване на ресурсната ефективност на фирмата чрез прилагане на пилотни за България технологични решения", обясниха от ОПИК. Компанията е закупила специализирано оборудване - комплексна система за мокро бластиране и водоструйно оборудване под високо налягане. "Машините имат огромно приложение както в кораборемонта, така и в други сфери. Техниката може да обработва и почиства за кратко време метални повърхности, да кърти и реже бетон, да боядисва и да помага при извършването на кораборемонтни дейности", обясниха от компанията.

Новата апаратура е разработена с магнитна роботизация, която позволява отдалечени дейности по корабния корпус. "По този начин освен повишаване на производителността се гарантира и безопасността на работниците, защото рискът от злополуки се намалява драстично", обясниха от дружеството.

     
Източник: ЕСИФ

Ключови думи: ЕСИФ   ОПИК   кораборемонт   роботизация  

Област: Реализации  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...