Industry Info  
Festo
Festo - A banner

Започва реконструкцията на жп гарата в Стара Загора

30.07.2020   |   Проекти
 

На 28 юли т. г. беше даден официалният старт на проекта за реконструкция и модернизация на Гаровия комплекс Стара Загора, съобщиха от Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ). Бюджетът на проекта възлиза на 9,7 млн. лв. без ДДС, като част от финансирането е осигурено по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г. (ОПТТИ).

В рамките на инвестиционното намерение се включват възстановяването и модернизацията на съществуващата жп инфраструктура. От НКЖИ обясниха, че по този начин ще се гарантира сигурността на пътниците - "Предстои привеждане на гаровия комплекс в съответствие с европейските стандарти в жп транспорта". Проектът предвижда въвеждане на мерки за енергийна ефективност, изграждане на асансьори и ескалатори, подмяна на всички сградни и ОВК инсталации, подмяна на стенни, подови и таванни покрития, нови фасади.

Срокът за изпълнение на дейностите е 2 г. Избраният изпълнител е обединението Европейска гара – Стара Загора, в което участват Парсек Груп, Престиж бизнес-93, Бигла – III и АТМ.

     
Източник: НКЖИ

Ключови думи: НКЖИ   ОПТТИ   община Стара Загора  

Област: Събитията  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиКариериПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...