Industry Info  
Festo
Festo

Учредиха дружество за координиране на сигурността на електроенергийната мрежа в Югоизточна Европа

30.07.2020   |   Бизнес
 
Операторите на преносни системи на България (ЕСО), Гърция (IPTO), Италия (TERNA SpA) и Румъния (Transelectrica) учредиха дружество за координиране на сигурността на електроенергийната мрежа в Югоизточна Европа - Southeast Electricity Network Coordination Center (SEleNe CC) със седалище в Солун, Гърция.
 
Съгласно европейската регулаторна рамка, основните отговорности на дружеството по регионалната мрежова сигурност са анализ на експлоатационната сигурност, координирано планиране на прекъсванията, координирано разпределяне на капацитет, краткосрочна и близо до реалното време прогноза на адекватността, изготвяне на модели на отделна и обща електроенергийна мрежа, както и предоставяне на данните.
 
"Регионалният координатор на сигурността, който стана факт след ползотворните преговори между страните, ще гарантира сигурната експлоатация на електроенергийните системи. Неговото създаване идва в отговор на настоящите предизвикателства пред електропреносните оператори. Съвместната ни работа в Центъра ще допринесе за задълбочаване на сътрудничеството между преносните оператори в посока обединение на електроенергийните пазари в региона в контекста на пълната либерализация и приобщаването на Западните Балкани", коментира Ангелин Цачев, изпълнителен директор на Електроенергийния системен оператор (ЕСО).
     
Източник: ЕСО; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ЕСО   IPTO   TERNA SpA   Transelectrica   SEleNe CC   електроенергийна мрежа  

Област: Бизнес  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...