Industry Info  
Festo
Festo

Аурубис България и ЧЕЗ изграждат фотоволтаична централа

30.07.2020   |   Проекти
 
Аурубис България и ЧЕЗ Еско сключиха договор за изграждане на 10 МВт фотоволтаична централа на площадка в медодобивния завод на Аурубис. С новия проект медодобивната компания става първият индустриален консуматор в страната, който ще осъществи зелена инвестиция от такъв мащаб.
 
Проектът включва монтаж на 20 200 фотоволтаични панела на терен от 104 декара, разположен върху "Синята лагуна" - рекултивирано депо за отпадни води от дейността на "Медодобивен комбинат - Пирдоп". С изграждането на новата мощност Аурубис ще оптимизира външното потребление на електроенергия с около 11 700 МВтч/г, като за период от 15 години общото производство ще възлезе на близо 170 000 МВтч. Централата ще покрива средно 2,5% от консумацията на електроенергия на завода.
 
"Този проект е част от дългосрочната инвестиционна програма на компанията и е в изпълнение на политиката ни за устойчиво развитие и преход към зелена икономика. Нашата стратегия е до 2030 г. да произвеждаме 20% от необходимата ни електроенергия от собствени възобновяеми източници", коментира Тим Курт, изпълнителен директор на Аурубис България.
     
Източник: ЧЕЗ Еско

Ключови думи: Аурубис България   ЧЕЗ Еско   фотоволтаична централа  

Област: Проекти  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...