Industry Info  
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Опростена интеграция в промишлени системи за контрол с PA-Toolkit от Festo

28.07.2020
 

Модулните производствени инсталации с децентрализирана автоматизация позволяват на преработващата промишленост да реагира на колебанията в търсенето. Те са приложими при пречистването на води, във фармацевтичната индустрия, индустрията за фин промишлен химически синтез, хранително-вкусовата промишленост (ХВП) и в производството на енергия. PA-Toolkit, разработен от Festo, е предназначен за програмиране на тези контролери, позволявайки опростен инженеринг на приложения в съответствие с "Module Type Package" (MTP) от Namur и ZVEI.
Децентрализираната автоматизация на модулните инсталации позволява на производителите на пречиствателни станции да реагират по-лесно на колебанията както в консумацията на пречистена вода, така и при по-високи нива на замърсявания в непречистената вода. Това означава, че с минимални усилия капацитетът на пречиствателните станции може да бъде преоразмеряван – увеличаван или намаляван. Децентрализираните интелигентни решения също улесняват преконфигурирането на приложен софтуер в системите от по-високо ниво без нуждата от сложно препрограмиране.

Преоразмеряване, вместо скалиране

Модулите могат да бъдат интегрирани в цялостно решение за автоматизация на производствения процес. Това позволява да се добавят няколко автоматизирани модула към инсталацията, без да се налага да се разширява технологията за автоматизация на цялостното решение. "Важното е да можете лесно да разширявате или модифицирате инсталациите, без да се налага незабавно да се ориентирате към по-големи инсталации. С други думи, целта е преоразмеряване, вместо скалиране”, обясни д-р Екхард Роос, ръководител на отдела за Управление на индустриални сегменти във Festo.

"Пакетният тип модули" (Module Type Package - MTP) осигурява стандартизиран софтуерен интерфейс между децентрализирания контролер и системата за контрол на процесите. Целите му са бързо въвеждане в експлоатация на нови производствени инсталации и лесно променяне на производствените процеси, така че обемът на производството да може да се увеличи или намали в кратки срокове - дори по начин, чрез който отделните подпроцеси да бъдат заменени с други.
 

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   PA-Toolkit   ХВП   фармацефтична промишленост   скалиране   преоразмеряване  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОВК СЕКТОРА
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...