Industry Info  
Festo
Festo

ABB отчете груповите си резултати за второто тримесечие

24.07.2020   |   Бизнес
 

Според публикуваните официално групови резултати на ABB поръчките през второто тримесечие на т. г., сравнено с 2019 г., са намалели с 18%, а приходите, възлизащи на 6,2 млрд. щатски долара, с 14%. От компанията сочат като основна причина "насрещния вятър" в резултат на COVID-19 пандемията.

"Както се очакваше, второто тримесечие беше силно повлияно от COVID-19. В същото време бяхме много фокусирани върху усилията за намаляване на разходите, което осигури известна устойчивост. Оперативните маржове за групата се оказаха по-добри, отколкото очаквахме, като бизнес направление "Задвижване" се справи особено добре", заяви Бьорн Розенгрен, изпълнителен директор на ABB.

За периода април-юни 2020 г. ABB е получила поръчки за 6,1 млрд. щатски долара и е реализирала оперативна печалба от 651 млн. долара. Компанията завърши успешно и продажбата на 80% от направление "Енергийни мрежи" на Hitachi, в резултат на което се сформира новата компания Hitachi ABB Power Grids.

Заради усложнената пазарна ситуация поръчките и приходите за второто тримесечие са силно намалели в цялата група в сравнение с предходния период. "Резултатът на бизнес направление "Задвижване" беше по-добър, подпомогнат от силен отскок в Китай и изпълнение на натрупани поръчки. Въпреки намаляването на разходите оперативните маржове се свиха за "Електроснабдяване и електрообзавеждане", "Индустриална автоматизация и Роботика и Дискретна автоматизация" в сравнение с периода от предходната година, докато "Задвижване" подобри маржа си спрямо предходната година", информират от компанията.

"Потенциалното облекчаване на въздействията на COVID-19 остава въпрос със значителна несигурност. На този фон ABB очаква известно подобрение в спада на годишните поръчки още през третото тримесечие. Очаква се приходите да останат силно повлияни на годишна база, в най-добрия случай да се възстановят до края на четвъртото тримесечие. Тъй като ABB продължава да приспособява своите дейности и разходна база, за да запази рентабилността, очаква оперативният марж да се запази последователно. Компанията очаква устойчиви постъпления в брой за цялата година", прогнозират от корпорацията.

 

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...