Industry Info  
Festo
Festo

БАВ обяви регламента за конкурса "Най-добра ПСОВ в България"

22.07.2020   |   Бизнес
 

Тече набирането на кандидати в конкурса за "Най-добра пречиствателна станция за отпадъчни води в България", организиран от Българската асоциация по водите (БАВ). Обявяването на победителя ще бъде част от националния семинар, посветен на питейните води, който Асоциацията ще проведе в Старосел от 24 до 25 септември т. г.

По данни от доклад на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) общият брой на пречиствателните станции за питейни води (ПСПВ) в страната към 2018 г. е 55 бр. "Целта на конкурса е да разберем, спрямо наблюдения и експертиза на участниците, кои технологии на пречистване са най-ефективни", обявиха от БАВ. Участниците в конкурса ще дават оценка на съществуващите ПСОВ във въпросник, достъпен на сайта на организацията.

"Оценяването ще бъде извършено от жури в състав – проф. д-р инж. Димитър Аличков, председател на БАВ, инж. Иван Иванов – член на УС на БАВ, проф. д-р инж. Петър Калинков, член на УС на БАВ; доц. д-р инж. Галина Димова, преподавател в УАСГ, и доц. д-р инж. Галя Бърдарска, Институт за изследвания на климата, атмосферата и водите при БАН", обявиха от Асоциацията.

Срокът за попълване на въпросника е 30 август т. г. Най-добрите пречиствателни станции ще бъдат отличени на 24 септември по време на основната програма на семинара.

Повече информация ще намерите тук.

     
Източник: БАВ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: БАВ   ПСОВ  

Област: Предстоящо  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...