Industry Info  
Festo
Festo

Българската пивоварна индустрия е вложила 42 млн. лв. в модернизации за 2019 г.

21.07.2020   |   Бизнес
 

Продажбите на бира за 2019 г. са в еквивалент на 5,4 млн. хектолитра, изчислиха от Съюза на пивоварите в България (СПБ). В страната оперират 3-ма големи производители на пиво и общо 28 малки и средни предприятия (МСП), които сумарно стоят зад над 150 марки и видове от алкохолната напитка.

От СПБ регистрират, че през миналата година пивоварните компании са представили 25 нови марки. А постъпленията в държавата от акциз за бира за 2019 г. са в размер на 78,8 млн. лв., което е с 2,7% по-малко спрямо 2018 г. За сметка на това капиталовите инвестициите в сектора за реновиране на производствената база и въвеждането на зелени безотпадни технологии за опазване на околната среда са на обща стойност 42 млн. лв.

Според информацията на Съюза на пивоварите в бирената индустрия работят 2100 души. "Поради сложната технологичност на процесите и въвежданите ежегодно иновации в бирените компании от всички заети лица 510 са мениджъри и специалисти с висше образование", обясниха от СПБ - "780 души са приложни специалисти с  бакалавърска степен и техници с най-висока професионална квалификация". От неправителствената организация казаха още, че в групите на помощния административен персонал, машинните оператори и квалифицираните работници са заети 780 души.

"За съжаление поради кризата с COVID-19 тази година положителните тенденции в пивоварната индустрия са твърде различни", коментираха от организацията. Оттам регистрират спад в продажбите на наливна бира, поради намалената покупателна способност на потребителите.

     
Източник: СПБ

Ключови думи: СПВ   ХВП   бирена индустрия  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...