Industry Info  
Festo
Festo

ABB доставя захрванващи системи за най-големия кораб за добив на диаманти на De Beers

20.07.2020   |   Проекти
 

ABB ще достави пакет с интегрирана система за захранване, предназначена за първия в света кораб за добив на диаманти, съобщиха от ABB България. Добивният плавателен съд ще бъде собственост на Damen Shipyards Group, като към настоящия момент той е на етап изграждане в корабостроителниците Damen, разположени на брега на Черно море в Мангалия, Румъния. Общата цена на кораба е 468 млн. долара. Според ABB корабът е най-голямата единична инвестиция, правена някога в морската диамантена индустрия.

"Специализираната добивна компания за диаманти и преди е инсталирала захранващи системи на ABB на борда на SS Nujoma (SSN), който е предназначен за проучване и вземане на проби за дълбоководни диаманти", коментираха от ABB. От дружеството споделиха, че в новия 177-метров кораб ще бъдат внедрени най-новите решения на ABB, които да гарантират дълга експлоатация.

"В допълнение към усъвършенстваната система за генериране и разпределение на електроенергия и задвижващи системи с променлива скорост, решението включва UPS с висока мощност за морско приложение с двойно преобразуване за поддържане на жизненоважните процеси на кораба, което значително намалява риска от критична загуба на мощност и престой", коментираха от компанията - "Усъвършенстваната и напълно интегрирана система за захранване на ABB ще помогне за оптимизиране на зареждането на двигателя, както и за намаляване на работните часове, разходите за гориво и нуждите от поддръжка".

 

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   ABB България   довивна промишленост  

Област: Проекти  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...