Industry Info  
Festo
Festo - A banner

НКИЗ и община Варна изграждат нова индустриална зона в Аксаково

13.07.2020   |   Проекти
 

На 9 юли т. г. се проведе форумът "Инвестиции за устойчив растеж - стратегия за развитие на Индустриална зона – Варна", съобщиха от Министерството на икономиката. В срещата взеха участие кметът на Варна Иван Портних, директорът на НКИЗ Антоанета Барес, министърът на икономиката Емил Караниколов и др.

По време на форума бе обявено партньорството между Националната компания индустриални зони (НКИЗ) и община Варна, насочено към нов проект за изграждане на нова индустриална зона в Аксаково. "Варна има потенциал да привлече инвестиции, благодарение на отличните си логистични връзки", каза по време на форума министър Караниколов. По думите му областта има предимства за бизнеса - добра инфраструктура и висши учебни заведения, които да подготвят кадри.

По повод обученията и новия проект НКИЗ и Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" подписаха меморандум за сътрудничество с цел ускорено професионално образование на млади кадри. Очаква се двете страни да обединят усилията си с цел да намалят разминаванията между търсене и предлагане на професионални кадри, както и повишаване на квалификацията на работната сила чрез осигуряване на по-високи стандарти на работа.

 

     
Източник: МИ

Ключови думи: НКЗИ   МИ   община Варна   индустриални зони  

Област: Събитията  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесПродукти търсенеОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаКариериОбяви за работаПроектиИндустриално видеоПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...