Industry Info  
Festo
Festo

Мини Марица-изток участва в работна среща по проект за преминаване към чиста енергия

09.07.2020   |   Събитията
 
Мини Марица-изток взе участие в работна среща на заинтересованите страни по проект "Подкрепа за преминаване към чиста енергия в ЕС региони с интензивен въгледобив", с работно заглавие DeCarb. Проектът се финансира от програма INTERREG EUROPE (85%) и Република България (15%). Участието на представители на Мини Марица-изток е по покана на Агенцията за регионално икономическо развитие - Стара Загора (АРИР) и Черноморския изследователски енергиен център (ЧИЕЦ). 
 
В рамките на срещата бяха представени опитът на други държави в енергийния преход и възможностите за прилагане на чужди добри практики у нас. Българският клъстър за биотехнологии представи възможности за развитието на региона като водещ в сферата на биотехнологиите, които имат потенциала за създаване на работни места и положителен БВП, чрез развиване на производства с висока добавена стойност. 
 
Сред акцентите беше и технология за прозводства на ел.енергия от въглищата на Маришкия басейн, със силно редуцирани емисии СО2 и производство на суровини за вторични производства.
     
Източник: Мини Марица-изток

Ключови думи: Мини Марица-изток   ЕС   ЧИЕЦ   БВП   чиста енергия   въгледобив  

Област: Събития  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...