Industry Info  
Festo
Festo

Завършиха строежа на Индустриална зона "Загоре" - 08.07.2020

08.07.2020   |   Начало»Проекти

Изграждането на Индустриална зона "Загоре" завърши, съобщиха от Министерството на икономиката (МИ). По време на бизнес дискусия, проведена в Стара Загора на 6 юли т. г., министърът на икономиката Емил Караниколов информира, че с отпуснатите пари от държавата са реализирани довеждащите инфраструктура и комуникации. "Има вече и сериозен интерес от инвеститори", обяви министърът.

По време на дискусията, в която взеха участие представители на бизнеса и работодателските организации, беше обсъдена съдбата на изведеното от експлоатация летище Стара Загора. "Целта е за Стара Загора да се намери голям стратегически инвеститор и то в сектор с висока добавена стойност", каза Караниколов. По думите му държавата има възможност да изгради голяма индустриална зона и върху терена на летището, за да привлече такъв инвеститор. Но според него решението за този проект трябва да бъде на местния парламент.

Според Емил Караниколов евентуалното изграждане на промишлен терен на мястото на летището ще реализира 2200 дка площ, която да привлече стратегически инвеститор. "Много бързо може да започне изграждане на такава голяма зона", смята министърът и посочи, че само Бургас и Стара Загора имат такива подходящи терени, за да приемат голям стратегически инвеститор.

     
Източник: МИ; Снимка: ИЗ "Загоре"

Ключови думи: МИ   Индустриална зона Загоре   Стара Загора  

Област: Реализации  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...