Industry Info  
Festo
Festo

Завършиха строежа на Индустриална зона "Загоре"

08.07.2020   |   Проекти
 

Изграждането на Индустриална зона "Загоре" завърши, съобщиха от Министерството на икономиката (МИ). По време на бизнес дискусия, проведена в Стара Загора на 6 юли т. г., министърът на икономиката Емил Караниколов информира, че с отпуснатите пари от държавата са реализирани довеждащите инфраструктура и комуникации. "Има вече и сериозен интерес от инвеститори", обяви министърът.

По време на дискусията, в която взеха участие представители на бизнеса и работодателските организации, беше обсъдена съдбата на изведеното от експлоатация летище Стара Загора. "Целта е за Стара Загора да се намери голям стратегически инвеститор и то в сектор с висока добавена стойност", каза Караниколов. По думите му държавата има възможност да изгради голяма индустриална зона и върху терена на летището, за да привлече такъв инвеститор. Но според него решението за този проект трябва да бъде на местния парламент.

Според Емил Караниколов евентуалното изграждане на промишлен терен на мястото на летището ще реализира 2200 дка площ, която да привлече стратегически инвеститор. "Много бързо може да започне изграждане на такава голяма зона", смята министърът и посочи, че само Бургас и Стара Загора имат такива подходящи терени, за да приемат голям стратегически инвеститор.

     
Източник: МИ; Снимка: ИЗ "Загоре"

Ключови думи: МИ   Индустриална зона Загоре   Стара Загора  

Област: Реализации  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...