Industry Info  
Festo
Festo

Schneider Electric и EcoDataCenter обединяват сили в изграждането на нисковъглероден център за данни - 01.07.2020

01.07.2020   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Schneider Electric обяви партньорството си с EcoDataCenter в изграждането на нисковъглероден център за данни във Фалун, Швеция. Основната цел е това да бъде един от най-устойчивите центрове за данни на скандинавския полуостров.

Част от технологичните решения на Schneider Electric, които ще бъдат използвани, за да се гарантира, че съоръжението ще изпълнява мисията си за устойчивост и опазване на околната среда, са EcoStruxure за сградно управление, 4 бр. Galaxy VX UPS с литиево-йонни батерии и MasterPact MTZ. Освен това чрез Schneider Electric Connected Services Hub ще се осигурява отдалечен мониторинг и 24/7 достъп до критичната инфраструктура на EcoDataCenter.

От Schneider Electric коментираха, че нуждата от надеждно управление на захранването е причината за партньорството с EcoDataCenter. "С решенията на Schneider Electric очакваме да постигнем ефективност на използваната енергия (PUE) от 1,15, а в съчетание с възобновяемата енергия сме уверени, че сме един от най-устойчивите центрове за данни в скандинавските страни", каза главеният технологичен директор на EcoDataCenter Микаел Сванфелт.

Компаниите коментираха, че центърът ще бъде изграден със системи, които дават възможност за рециклиране на отделената от съоръжението топлинна енергия, която може да се използва от местни комунални дружества. "Използвайки тази ефективност, да може да връща енергия към локалната мрежа, EcoDataCenter постига високите си цели за нулеви емисии и опазване на околната среда", казаха от Schneider Electric.

Микроклиматът в центъра за данни ще се контролира от два охлаждащи агрегата Turbocor Uniflair. "Schneider Electric има честта да си партнира с EcoDataCenter при постигне на визията им да бъдат първият в света център за данни със стандарт за климатична съобразност", заяви Кристина Баклунд, вицепрезидент Резервирано захранване за Северна Европа и Прибалтика в Schneider Electric.

     
Източник: Schneider Electric

Ключови думи: Schneider Electric   EcoDataCenter   център за данни   EcoStruxure   сградно управление   Galaxy VX UPS   MasterPact MTZ  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...