Industry Info  
Festo
Festo

Schneider Electric и EcoDataCenter обединяват сили в изграждането на нисковъглероден център за данни

01.07.2020   |   Проекти
 

Schneider Electric обяви партньорството си с EcoDataCenter в изграждането на нисковъглероден център за данни във Фалун, Швеция. Основната цел е това да бъде един от най-устойчивите центрове за данни на скандинавския полуостров.

Част от технологичните решения на Schneider Electric, които ще бъдат използвани, за да се гарантира, че съоръжението ще изпълнява мисията си за устойчивост и опазване на околната среда, са EcoStruxure за сградно управление, 4 бр. Galaxy VX UPS с литиево-йонни батерии и MasterPact MTZ. Освен това чрез Schneider Electric Connected Services Hub ще се осигурява отдалечен мониторинг и 24/7 достъп до критичната инфраструктура на EcoDataCenter.

От Schneider Electric коментираха, че нуждата от надеждно управление на захранването е причината за партньорството с EcoDataCenter. "С решенията на Schneider Electric очакваме да постигнем ефективност на използваната енергия (PUE) от 1,15, а в съчетание с възобновяемата енергия сме уверени, че сме един от най-устойчивите центрове за данни в скандинавските страни", каза главеният технологичен директор на EcoDataCenter Микаел Сванфелт.

Компаниите коментираха, че центърът ще бъде изграден със системи, които дават възможност за рециклиране на отделената от съоръжението топлинна енергия, която може да се използва от местни комунални дружества. "Използвайки тази ефективност, да може да връща енергия към локалната мрежа, EcoDataCenter постига високите си цели за нулеви емисии и опазване на околната среда", казаха от Schneider Electric.

Микроклиматът в центъра за данни ще се контролира от два охлаждащи агрегата Turbocor Uniflair. "Schneider Electric има честта да си партнира с EcoDataCenter при постигне на визията им да бъдат първият в света център за данни със стандарт за климатична съобразност", заяви Кристина Баклунд, вицепрезидент Резервирано захранване за Северна Европа и Прибалтика в Schneider Electric.

     
Източник: Schneider Electric

Ключови думи: Schneider Electric   EcoDataCenter   център за данни   EcoStruxure   сградно управление   Galaxy VX UPS   MasterPact MTZ  

Област: Проекти  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...