Industry Info  
Festo
Festo

Олива инвестира 176 млн. лв. в удвояване на производството си - 01.07.2020

01.07.2020   |   Начало»Проекти

Производителят на сурово и рафинирано слънчогледово масло Олива предприема стъпки по удвояване на производствения си капацитет, съобщиха от Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР). Предприятието смята да вложи общо 176 млн. лв., като кредитирането ще бъде осигурено от ЧБТР (35 млн. евро) и от други водещи търговски банки, начело с BNP Paribas Suisse SA.

"България е 4-ият най-голям износител на слънчогледово масло в света, а Олива има значителен принос за това", смятат от Черноморската банка. Оттам допълниха, че компанията смята да вложи средствата в разширяване на завода за пpepaбoткa нa слънчоглед и рапица в oблacт Bapнa. Олива притежава общо 3 завода в България - в Kнeжa, вторият в Пoлcки Tpъмбeш. През 2017 г. Олива стартира строеж на третата cи бaзa в c. Paздeлнa.

"Селскостопанският сектор е важен за икономическия растеж на България. Радваме се да помогнем на водещия български производител и износител на слънчогледово масло да разшири бизнеса си в Черноморския регион. Операцията ще има добро въздействие върху развитието на българската икономика чрез увеличаването на приходите от износ, данъци и подпомагане на заетостта в селските райони", заяви президентът на ЧБТР Дмитрий Панкин.

"Този заем е стъпка към развитието на Олива. Новият завод ще ни помогне да затвърдим позицията си и да укрепим стратегическия си растеж", каза изпълнителният директор на Олива Ангел Георгиев.

     
Източник: ЧБТР; Снимка: Олива

Ключови думи: Олива   ЧБТР   ХВП  

Област: Инвестиции  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...