Industry Info  
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

UPS предпазва от риск файлове и данни при работа от дома

25.06.2020
 

Пандемията от COVID-19 преобрази ежедневието на всички нас. Тя промени работните навици и начина, по който учат децата. Благодарение на цифровизацията в комуникациите тази промяна настъпи със същата скорост, с която новият коронавирус настъпи в България. Работата и ученето от разстояние налагат необходимост от подобрено оборудване – система за резервирано захранване, поддържаща безпроблемното функциониране на електронните устройства – UPS (непрекъсваемо токозахранващо устройство).

Непрекъсваемото токозахранващо устройство (UPS) предлага гарантирана защита при прекъсване или смущения на електрозахранването за свързаните към него устройства. Когато отпадне напрежението, UPS-ът се активира незабавно и осигурява резервна мощност и защита от пренапрежение по мрежата. Това е особено важно за работата на прецизно оборудване като компютърна техника, периферни устройства, мрежи, сървъри, центрове за данни и т.н.

Ролята на UPS-а е от решаващо значение, тъй като елиминира риска от загуба на ценни данни, скъпо оборудване и материали в производствените процеси. Съществуват множество възможности за приложение на UPS-ите в зависимост от нуждите и мащаба – от домашно приложение, офиси, магазини и хотели до по-специализираните приложения в индустриалните процеси, ВЕИ и в телекомуникациите. Продуктите с марка APC от Schneider Electric предлагат пълно портфолио от UPS решения, които ефективно гарантират безпроблемната и продължителна работа на свързаното към тях оборудване.

Съществуват три основни типа на непрекъсваеми токозахранващи устройства, работещи спрямо специфичните особености на средата, в която се използват. За домашните потребители са особено подходящи тези работещи в режим на готовност. Те имат батерия, която при отпадане на напрежението захранват свързаните към UPS-a устройства и същевременно разполагат със защита в случай на възникнали смущения по мрежата. Друго технологично решение са известните сред специалистите като линейно-интерактивни (Line-interactive) непрекъсваеми токозахранващи устройства с автоматичен регулатор на напрежението (AVR). Именно регулаторът подобрява качеството на защита и се справя с широк спектър от аномалии в мрежата. Така лесно се постига 100% сигурна и непрекъсната защита с нулево време за реакция на батерията.

Вдигитализираният свят, в който живеем, обемът на данни и информация нараства все по-бързо, безопасното им съхранение е въпрос от особена важност. За бизнес потребителите Schneider Electric разработи иновативна серия микроцентрове за данни. Първото впечатление, което създава серията, е че продуктите са по-малки или са със същите размери като IT шкаф. Те са сглобяеми и могат да се монтират на стена, което им дава предимство в малки пространства. В съседна Гърция центровете за данни C-Series 6U 6 са успешно възприети от бизнеса, тъй като са проектирани да поддържат големи сървъри и с ергономичния си дизайн, увеличават максимално полезното пространството. Работят отлично като част от архитектурата EcoStruxure™, имат възможност за отдалечен мониторинг и Asset Advisor 24/7. Тези услуги предоставят лесен достъп до устройствата и информация в облачното пространство, който е крайно необходим за голяма част от бизнес потребители като хотели, магазини и др.

Изборът на иновативните технологични решения дава възможност на домашни и бизнес потребители да правят сигурни стъпки както към Индустрия 4.0, така и да се справят с всяка кризисна ситуация без риск от загуба на ценни данни, скъпи материали в производствените процеси разходи или за подмяна на повредена техника.

     
Източник: Schneider Electric

Ключови думи: Schneider Electric   UPS   APC  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...