Industry Info  
Industry InfoSchneider ElectricЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД
Последно от новини

23.04.2024   |   Phoenix Contact и Festo обявиха стратегическо партньорство за разработката на нова генерация интелигентни устройства


23.04.2024   |   Конференция на Конфиндустрия България представи добри практики в сферата на устойчивите бизнес модели


23.04.2024   |   Три инвестиционни проекта за 115 млн. лв. получиха одобрението на Общинския съвет на Бургас


23.04.2024   |   NearSoft представя последната версия на МОМ4 на водещото изложение в сферата на дигитализацията Beyond в Солун


23.04.2024   |   Quectel представи нови серии високоефективни 5G, GNSS и комбинирани антени

CAD PointСПЕЙСКАДАмер Спортс
Дебулко
Дебулко

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

UPS предпазва от риск файлове и данни при работа от дома

Пандемията от COVID-19 преобрази ежедневието на всички нас. Тя промени работните навици и начина, по който учат децата. Благодарение на цифровизацията в комуникациите тази промяна настъпи със същата скорост, с която новият коронавирус настъпи в България. Работата и ученето от разстояние налагат необходимост от подобрено оборудване – система за резервирано захранване, поддържаща безпроблемното функциониране на електронните устройства – UPS (непрекъсваемо токозахранващо устройство).

Непрекъсваемото токозахранващо устройство (UPS) предлага гарантирана защита при прекъсване или смущения на електрозахранването за свързаните към него устройства. Когато отпадне напрежението, UPS-ът се активира незабавно и осигурява резервна мощност и защита от пренапрежение по мрежата. Това е особено важно за работата на прецизно оборудване като компютърна техника, периферни устройства, мрежи, сървъри, центрове за данни и т.н.

Ролята на UPS-а е от решаващо значение, тъй като елиминира риска от загуба на ценни данни, скъпо оборудване и материали в производствените процеси. Съществуват множество възможности за приложение на UPS-ите в зависимост от нуждите и мащаба – от домашно приложение, офиси, магазини и хотели до по-специализираните приложения в индустриалните процеси, ВЕИ и в телекомуникациите. Продуктите с марка APC от Schneider Electric предлагат пълно портфолио от UPS решения, които ефективно гарантират безпроблемната и продължителна работа на свързаното към тях оборудване.

Съществуват три основни типа на непрекъсваеми токозахранващи устройства, работещи спрямо специфичните особености на средата, в която се използват. За домашните потребители са особено подходящи тези работещи в режим на готовност. Те имат батерия, която при отпадане на напрежението захранват свързаните към UPS-a устройства и същевременно разполагат със защита в случай на възникнали смущения по мрежата. Друго технологично решение са известните сред специалистите като линейно-интерактивни (Line-interactive) непрекъсваеми токозахранващи устройства с автоматичен регулатор на напрежението (AVR). Именно регулаторът подобрява качеството на защита и се справя с широк спектър от аномалии в мрежата. Така лесно се постига 100% сигурна и непрекъсната защита с нулево време за реакция на батерията.

Вдигитализираният свят, в който живеем, обемът на данни и информация нараства все по-бързо, безопасното им съхранение е въпрос от особена важност. За бизнес потребителите Schneider Electric разработи иновативна серия микроцентрове за данни. Първото впечатление, което създава серията, е че продуктите са по-малки или са със същите размери като IT шкаф. Те са сглобяеми и могат да се монтират на стена, което им дава предимство в малки пространства. В съседна Гърция центровете за данни C-Series 6U 6 са успешно възприети от бизнеса, тъй като са проектирани да поддържат големи сървъри и с ергономичния си дизайн, увеличават максимално полезното пространството. Работят отлично като част от архитектурата EcoStruxure™, имат възможност за отдалечен мониторинг и Asset Advisor 24/7. Тези услуги предоставят лесен достъп до устройствата и информация в облачното пространство, който е крайно необходим за голяма част от бизнес потребители като хотели, магазини и др.

Изборът на иновативните технологични решения дава възможност на домашни и бизнес потребители да правят сигурни стъпки както към Индустрия 4.0, така и да се справят с всяка кризисна ситуация без риск от загуба на ценни данни, скъпи материали в производствените процеси разходи или за подмяна на повредена техника.

     
Източник: Schneider Electric

Ключови думи: Schneider Electric   UPS   APC  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...