Industry Info  
Festo
Festo

Qualcomm влиза в роботиката с модула RB5

23.06.2020   |   Технологии
 

Qualcomm представи новата си хардуерна платформа за роботизирани системи Qualcomm Robotics RB5. Модулът комбинира възможностите на изкуствения интелект (AI) и 5G свързаността. Приложенията му обхващат промишлени автоматизирани системи, индустриална роботизация, мобилни роботи и дронове, сектор отбрана и услуги. 

Модулът RB5 е базиран на процесора Qualcomm QRB5165, ориентиран към роботизирани приложения с хетерогенна изчислителна архитектура, система с изкуствен интелект (AI) от 5-о поколение и графична система за видеообработка. Комуникацията се осъществява по стандартния индустриален протокол EtherCAT, базиран на Ethernet, с интегрирани механизми за безопасност.

"С платформата Qualcomm Robotics RB5 се опитваме да помогнем за развитието на роботиката в широк спектър от сегменти, сред които: автономни мобилни роботи (AMR), роботизация на доставки, инспекция, складови стопанства, колаборативни роботи и безпилотни летателни апарати (UAV)", коментира ръководителят на проекта Дев Сингх – "Предоставяме технологията за управление на всякаква роботизирани системи – от дрон за 200 долара, до индустриален робот за 2 млн. долара". По думите му технологията ще помогне също за реализирането на системата за безпилотен трафик мениджмънт (UTM), предназначена за управление на безпилотни летателни апарати.

Процесорът за обработка на изображения (ISP) в модула поддържа до 7 паралелни камери за улесняване на едновременното локализиране и картографиране, откриване и класифициране на обекти, разработване на автономна навигация и планиране на пътя. Внедрената ISP система Spectra 380 може да обработва 2 гигапиксела в секунда, видеоматериали с качество 8K UHD при 30 fps, многокамерно заснемане на 4K HDR видео при 120 fps и др.

Модулът RB5 е защитен от Qualcomm Secure Processing Unit (SPU), който осигурява предпазена от злонамерен софтуер среда, крипрографски акселератори, сигурност на дистанционното управление и биометрично удостоверяване с пръстов отпечатък, ирис, гласова и лицева идентификация.

     
Източник: Qualcomm

Ключови думи: Qualcomm   AI   5G   индустриални роботи   колаборативни роботи   дронове   автономни роботи  

Област: Реализации  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...