Industry Info  
Festo
Festo

До 2030 г. в ЕС ще са необходими 2,8 млн. зарядни точки

16.06.2020   |   Бизнес
 

На 9 юни т. г. Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) и Eurelectric изрази подкрепата си за фокуса върху зарядната инфраструктура за електрически превозни средства, обявен от Европейската комисия (ЕК) във връзка с плана за възстановяване на икономиката на ЕС, вследствие на пандемията, съобщиха от Индустриален клъстер "Електромобили" (ИКЕМ).

Според документацията от ЕК стремежът е да бъдат инвестирани средства в изграждането на 1 млн. зарядни точки. Според ACEA броят няма да е достатъчен. "Собствените изчисления на Комисията посочват, че до 2030 г. ще са необходими около 2,8 млн. публично достъпни зарядни точки, което е около 15 пъти повече от това, което съществува в момента в Европейския съюз", коментираха от Асоциацията.

Призивът на ACEA и Eurelectric е Европейската комисия да преразгледа плановете си, въвеждайки по-амбициозен подход за разгръщане на пунктовете за зареждане и водородните зарядни станции в целия Европейски съюз, смятат от ИКЕМ. Оттам допълниха, че планът на ЕК е да засили търсенето в продажбите на превозни средства след драматичния срив, наблюдаван през последните месеци. Планът за възстановяване на ЕС предвижда да насърчи "изцяло обновяване на автопарка".

"Трябва да наблюдаваме бързи действия по внедряването на инфраструктурата, за да дадем увереност на потребителите да излязат и да купят електрическо превозно средство, като по този начин гарантираме, че автопаркът може да бъде подновен по екологичен начин", каза генералният директор на ACEA Ерик-Марк Хуйтема.

     
Източник: ИКЕМ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ИКЕМ   ЕС   ЕК   ACEA   Eurelectric   зарядна инфраструктура   водородни зарядни станции   електромобили  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...