Industry Info  
Festo
Festo

Започна изграждането на компостиращата инсталация в Карлово

15.06.2020   |   Проекти
 

На 8 юни т. г. се проведе символична церемония първа копка по проекта за изграждане на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци в община Карлово, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). В събитието взеха участие кметът на града д-р Емил Кабаиванов, министърът на околната среда и водите Емил Димитров

Проектът се финансира по Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 г. (ОПОС), като общият размер на вложението възлиза на 4,7 млн. лв, от които безвъзмездно са осигурени 3,5 млн. лв. Капацитетът на инсталацията е заложен да бъде 6500 т на годишна база. По проект се очаква да бъдат закупени общо 209 бр. контейнери с местимост 1100 л, а също така и автомобил за събиране и извозване на зеления отпадък. Със средствата ще бъдат закупени и 3 бр. камиони за събиране на зелената маса, 2 бр. мобилни шредери за раздробяване на дървесната фракция, 1 челен товарач и 1 ситова машина.

"Целта на проектното предложение е да подпомогне община Карлово при изпълнение на дейностите за намаляване на количеството депонирани зелени и биоразградими отпадъци чрез въвеждане на система за разделното им събиране и рециклиране", обявиха от МОСВ.

     
Източник: МОСВ

Ключови думи: МОСВ   община Карлово   компостираща инсталация   отпадъци  

Област: Проекти  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...