Industry Info  
Festo
Festo

MD Elektronik завърши изграждането на новия си завод във Враца

10.06.2020   |   Реализации
 

Германският производител на компоненти за автомобилната промишленост MD Elektronik завърши дейностите по изграждането на новото си производствено предприятие във Враца, съобщиха от районната общинска администрация. На 9 юни т. г. кметът на общината Калин Каменов посети новоизградения комплекс и беше запознат със спецификите му от изпълнителния директор на завода Борян Борисов.

"Базата във Враца е сред най-модерните в цялата страна", коментираха от община Враца. Новият завод е предназначен за производство на електронни модули, компоненти и кабелни системи за над 40 световни производителя от автомобилостроителния бранш. Промишленото съоръжение се простира на площ 10 000 кв. м, където са разположени вече оборудваната с машини производствена база и административната сграда.

"Към момента в МД Електроник са назначени и първите служители, преминали курс на обучение. До края на годината ще стартира производството", съобщиха по време на срещата от компанията.

Строителството на завода започна през май 2019 г. Инвестицията в индустриалния комплекс възлиза на 21,5 млн. лв. Очаква се през тази година в производството да бъдат разкрити 300 работни места.

     
Източник: община Враца

Ключови думи: МД Електроник   MD Elektronik   автомобилостроене   електронни модули   кабелни системи  

Област: Реализации  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Реализации

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...