Industry Info  
Festo
Festo

Започва проектирането на новата компостираща инсталация в Лом

10.06.2020   |   Проекти
 

Община Лом сключи договор за извършване на инженеринг за изграждане и проектиране нановата компостираща инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци. Класираният изпълнител на обществената поръчка е столичното дружество Инфраструктурно строителство. Общата стойност на инвестицията възлиза на 3,2 млн. лв., от които 2,4 млн. лв. са осигурени безвъзмездно по Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 г. (ОПОС).

В рамките на вече възложената поръчка от Инфраструктурно строителство предстои да изготвят идеен проект в рамките на месец. Срокът за одобряване на работния проект е 60 дни. А заложеният период за строителство е 300 дни. Компостиращата инсталация трябва да бъде изградена на площ от 16 467 кв. м в местността Под шосето край кв. Моминброд.

По проект новата инсталация трябва да постигне капацитет от над 3000 т на годишна база и да обслужва близо 25 000 жители. "Общата цел на проекта е да се намали количеството депонирани биоразградими отпадъци, генерирани на територията на община Лом чрез разделното събиране и оползотворяване на зелените и биоразградими битови отпадъци", обявиха от районната администрация.

     
Източник: община Лом

Ключови думи: община Лом   компостираща инсталация   ОПОС   отпадъци  

Област: Проекти  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...