Industry Info  
Industry InfoSchneider ElectricФилкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД
Последно от новини

23.04.2024   |   Phoenix Contact и Festo обявиха стратегическо партньорство за разработката на нова генерация интелигентни устройства


23.04.2024   |   Конференция на Конфиндустрия България представи добри практики в сферата на устойчивите бизнес модели


23.04.2024   |   Три инвестиционни проекта за 115 млн. лв. получиха одобрението на Общинския съвет на Бургас


23.04.2024   |   NearSoft представя последната версия на МОМ4 на водещото изложение в сферата на дигитализацията Beyond в Солун


23.04.2024   |   Quectel представи нови серии високоефективни 5G, GNSS и комбинирани антени

CAD PointСПЕЙСКАДАмер Спортс
Дебулко
Дебулко

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Атлас Копко подобри енергийната ефективност в производството на Гораинвест

Ние от Атлас Копко вярваме, че знанието е сила и че е възможно да не знаем какво е точното предизвикателство, което срещат нашите клиенти, но сме отдадени да им предоставим знанията и ресурсите, които ще им помогнат да се справят с него. Това е била причината от компанията да поканят представители на Гораинвест като гости на организирания семинар в Русе  "Повишаване ефективността на компресорното помещение с Atlas Copco VSD компресор".

Гораинвест е специализирана в дървообработващата промишленост. Основана през 1998 г. в Русе като малка семейна фирма, днес тя е водеща в бранша си в Североизточна България в производството на панели от масивна дървесина и компоненти за мебели. В нея са заети общо около 106 души в две фабрики: в Русе (застроена площ 8000 кв. м) и в Кубрат (застроена площ 30 000 кв. м). Всички поточни линии за бичене на дървесина и за производство на панели в производствата имат пневматична част, изискваща въздух под налягане.

При първата ни среща с Гораинвест разбрахме, че в момента нямат необходимост от закупуването на нов компресор. Не отне дълго време да организираме втора среща с тях, по време на която научихме, че от създаването на компанията те са лоялни към друг доставчик на компресорно оборудване и са доволни от качеството и сервизното им обслужване.

Но след положителната обратна връзка от семинара в Русе, управителят на компанията г-н Новаков е изявил желание да бъде организирано измерване на компресора, което показало, че същият е преоразмерен (30 kW) и с голям потенциал за оптимизация. След предоставените резултати от измерванията и предложението за компресор с VSD+ технология, съгласувахме с клиента най-добрите условия за придобиване на оборудването. Комбинацията от надеждност и икономия при работа на компресора бяха печеливши при избора на клиента.


Препоръчаният модел винтов компресор Atlas Copco GA18VSD+P отговаря прецизно на изискванията за променлива консумация на компресиран въздух, което намалява разхода на енергия, защото се произвежда компресиран въздух, колкото е необходимо. За сравнение старият компресор е работил на пълно натоварване при консумация с до 46% повече електроенергия в сравнение с Atlas Copco GA18VSD+P.

     
Източник: Atlas Copco

Ключови думи: Atlas Copco   Атлас Копко България   компресорна техника   Гораинвест   GA18VSD+P  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...