Industry Info  
Festo
Festo

Продажбите на електронни компоненти отбелязват 6,2% годишен ръст през април

09.06.2020   |   Бизнес
 

Продажбите на електронни компоненти през април 2020 г. са намалели с 1,2% спрямо март, но са се увеличили с 6,2% спрямо април 2019 г., показват данните на Асоциацията на полупроводниковата индустрия в САЩ (SIA).

В регионален план продажбите на електронни компоненти нарастват с 2,1% на месечна база в Китай, но намаляват в Япония (-0,9%), Америка (-1,1%), Азиатско-тихоокеанския регион/Всички останали (-3,1%) и в Европа (-7,6%). Продажбите се увеличават на годишна база в Америка (24,5%), Китай (4,4%) и Азиатско-Тихоокеанския регион/всички останали (3,3%), но намаляват в Япония (-0,1%) и Европа (-7,1%).

"Глобалните продажби на електронни компоненти през април леко се понижиха в сравнение с предходния месец, което е в съответствие със сезонните тенденции, но значително изпревариха продажбите от април 2019 г. Световният пазар на електронни компоненти през април показа ранни признаци на устойчивост към икономическите сътресения, предизвикани от пандемията, но значителната степен на несигурност остава през идните месеци", коментира изпълнителният директор на SIA Джон Нойфер.

     
Източник: SIA; снимка: WSTS

Ключови думи: електронни компоненти   продажби на електронни компоненти  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...