Industry Info  
Festo
Festo

Синхронният двигател SynRM влезе в иновационния доклад на WEF

08.06.2020   |   Събитията
 

Високоефективният реактивен синхронен двигател на АББ - SynRM, попадна в новопубликуван доклад на Световния икономически форум (WEF), в който са подчертани иновациите от изминалото десетилетие, съобщиха от АББ България.

АББ представи двигателя SynRM през 2011 г., предлагайки предимствата на технологията на постоянните магнити, при която не се използват редкоземни магнити. "За разлика от индукционния двигател, SynRM няма индуциран ток в своя ротор и следователно няма свързани загуби на енергия", казаха от компанията. От АББ коментираха, че според изследвани казуси в промишлени инсталации икономията на енергия е с до 25%, в зависимост от приложението.

Също като предимство от дружеството извеждат по-ниските температури на лагерите и намотките, което от своя страна повишава надеждността дълигя живот. "Благодарение на дизайна се създава и по-малко шум от двигателя, което спомага за по-добра работна среда", обявиха от АББ.

Според изследване на Международната агенция по енергетика (IEA World Energy Outlook), електрическите двигатели са отговорни за 53% от глобалното използване на електроенергия. Преобразувайки електрическа енергия в механична, тези двигатели завъртат помпи, задвижват компресори, местят материали и задвижват вентилатори, пробивни машини или миксери. "Електрическите двигатели с право могат да бъдат наречени "движещата сила" на индустрията", се казва в доклада.

"Двигателите SynRM предлагат на индустриалните потребители чудесна възможност да намалят консумацията на електроенергия и свързаните с тях въглеродни емисии, като същевременно се възползват от повишена производителност и по-ниски разходи за жизнения цикъл", казаха от АББ.

     
Източник: ABB

Ключови думи: АББ България   ABB   синхронен двигател   SynRM   WEF   IEA  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...