Industry Info  
Festo
Festo

Влагат 400 хил. лв. в добив на строителни материали в Ихтиман - 08.06.2020

08.06.2020   |   Начало»Проекти

На 3 юни т. г., по време на редовното заседание на Министерски съвет (МС), правителството разреши подписването на три концесионни договора за добив на варовици, кварцови пясъци и строителни материали, съобщиха от пресслужбата на институцията.

Общо 400 хил. лв. се очаква да бъдат инвестирани от ихтиманското дружество Ягуар-02. Компанията започва добив на строителни материали - гнайсгранити, от находище Камъка, разположено в землището на с. Черньово, Софийска област. Очакваните концесионни плащания за целия период са над 1 млн. лв., като средствата по закон ще постъпят в държавния бюджет и в бюджета на община Ихтиман. Срокът на концесионния договор е заложен за 35 г.

Фирмата Пътища и мостове е второто дружество, което ще подпише концесионен договор. Компанията започва добив на варовици от находище Суворово-2, област Варна, също за срок от 35 г. Очакванията са през този период фирмата да инвестира 163 хил. лв. в дейността си. Концесионните плащания за целия период на договора се очаква да надхвърлят 350 хил. лв. Част от тези приходи ще постъпят в бюджета на община Суворово.

Третото дружество с разрешение за добивна дейност е монтанското дружество Креди, което започва добив на кварцови пясъци от находище Доктор Йосифово, участък Север, което е разположени в област Монтана. Срокът на договора с държавата също е заложен за 35 г., като през този период компанията ще инвестира 254 хил. лв. за механизация, оборудване, проектиране и др. Очакваните концесионни плащания за целия период ще надхвърлят 756 хил. лв. без ДДС.

     
Източник: МС; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: МС   добивна промишленост  

Област: Инвестиции  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...