Industry Info  
Festo
Festo - A banner

Влагат 400 хил. лв. в добив на строителни материали в Ихтиман

08.06.2020   |   Проекти
 

На 3 юни т. г., по време на редовното заседание на Министерски съвет (МС), правителството разреши подписването на три концесионни договора за добив на варовици, кварцови пясъци и строителни материали, съобщиха от пресслужбата на институцията.

Общо 400 хил. лв. се очаква да бъдат инвестирани от ихтиманското дружество Ягуар-02. Компанията започва добив на строителни материали - гнайсгранити, от находище Камъка, разположено в землището на с. Черньово, Софийска област. Очакваните концесионни плащания за целия период са над 1 млн. лв., като средствата по закон ще постъпят в държавния бюджет и в бюджета на община Ихтиман. Срокът на концесионния договор е заложен за 35 г.

Фирмата Пътища и мостове е второто дружество, което ще подпише концесионен договор. Компанията започва добив на варовици от находище Суворово-2, област Варна, също за срок от 35 г. Очакванията са през този период фирмата да инвестира 163 хил. лв. в дейността си. Концесионните плащания за целия период на договора се очаква да надхвърлят 350 хил. лв. Част от тези приходи ще постъпят в бюджета на община Суворово.

Третото дружество с разрешение за добивна дейност е монтанското дружество Креди, което започва добив на кварцови пясъци от находище Доктор Йосифово, участък Север, което е разположени в област Монтана. Срокът на договора с държавата също е заложен за 35 г., като през този период компанията ще инвестира 254 хил. лв. за механизация, оборудване, проектиране и др. Очакваните концесионни плащания за целия период ще надхвърлят 756 хил. лв. без ДДС.

     
Източник: МС; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: МС   добивна промишленост  

Област: Инвестиции  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...