Industry Info  
Festo
Festo

Започна проектирането на новата анаеробна инсталация за отпадъци за бургаския регион

08.06.2020   |   Проекти
 

Започнаха дейностите по проектирането на новата анаеробна инсталация за разделно събиране и преработка на биоразградими отпадъци, предназначена за нуждите на бургаския регион, съобщиха от районната администрация. Заложеният капацитет на инсталацията е 30 652 т на годишна база. Тя ще се състои от 8 биореактора, биогаз система, система за перколата, газово хранилище и мобилно оборудване.

Проектът за инсталация за преработка на отпадъци се изпълнява от община Бургас, съвместно с общините Поморие и Несебър, като за реализирането му е отпуснато безвъзмездно финансиране по Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 г. (ОПОС). Общините ще участват и със собствени средства. А според документите по възлагане на обществената поръчка по проекта негов изпълнител ще бъде дружеството ПГМ Консулт. Стойността на поръчката е 385 хил. лв. без ДДС.

Инсталацията предвижда предварително третиране на събраните отпадъци и последващо зареждане на биореакторите за суха метанизация. Процесите в обекта продължават с миксиране на пресен материал с част от ферментационния материал (рециркулация) и период на метанизация с оросяване с перколат. В следващите дейности е предвидено изваждането на ферментационния материал за нова рециркулация за повторно зареждане. Последващото закрито аеробно компостиране ще се извършва в общо 6 тунела.

"След завършването на проектната фаза, предстои да се направи съгласуване и одобрение на инвестиционния проект. След това ще се пристъпи към реалното изграждане на съоръжението, което се очаква да започне през лятото", обявиха от община Бургас.

     
Източник: община Бургас

Ключови думи: община Бургас   отпадъци   ОПОС   анаеробна инсталация   компост  

Област: Проекти  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...