Industry Info  
Festo
Festo

Започна проектирането на новата анаеробна инсталация за отпадъци за бургаския регион - 08.06.2020

08.06.2020   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Започнаха дейностите по проектирането на новата анаеробна инсталация за разделно събиране и преработка на биоразградими отпадъци, предназначена за нуждите на бургаския регион, съобщиха от районната администрация. Заложеният капацитет на инсталацията е 30 652 т на годишна база. Тя ще се състои от 8 биореактора, биогаз система, система за перколата, газово хранилище и мобилно оборудване.

Проектът за инсталация за преработка на отпадъци се изпълнява от община Бургас, съвместно с общините Поморие и Несебър, като за реализирането му е отпуснато безвъзмездно финансиране по Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 г. (ОПОС). Общините ще участват и със собствени средства. А според документите по възлагане на обществената поръчка по проекта негов изпълнител ще бъде дружеството ПГМ Консулт. Стойността на поръчката е 385 хил. лв. без ДДС.

Инсталацията предвижда предварително третиране на събраните отпадъци и последващо зареждане на биореакторите за суха метанизация. Процесите в обекта продължават с миксиране на пресен материал с част от ферментационния материал (рециркулация) и период на метанизация с оросяване с перколат. В следващите дейности е предвидено изваждането на ферментационния материал за нова рециркулация за повторно зареждане. Последващото закрито аеробно компостиране ще се извършва в общо 6 тунела.

"След завършването на проектната фаза, предстои да се направи съгласуване и одобрение на инвестиционния проект. След това ще се пристъпи към реалното изграждане на съоръжението, което се очаква да започне през лятото", обявиха от община Бургас.

     
Източник: община Бургас

Ключови думи: община Бургас   отпадъци   ОПОС   анаеробна инсталация   компост  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...