Industry Info  
Festo
Festo

Инвестират 459 млн. лв. в интегрирания воден проект за област Бургас

04.06.2020   |   Проекти
 

На 3 юни по време на редовното заседание на Министерски съвет (МС) беше взето решение за стартиране на проекта за интегриран воден проект за област Бургас, съобщиха от пресслужбата на институцията. От МС упълномощават Управляващия орган на Оперативна програма "Околна среда" 2014 - 2020 г. (ОПОС) да подпише договор с фирмата Водоснабдяване и канализация Бургас, която е избрана да реализира проекта.

Общата стойност на инвестицията в бургаската ВиК мрежа възлиза на приблизително 459 млн. лв., от които безвъзмездно по ОПОС са отпуснати 323 млн. лв. В рамките на този бюджет изпълнителят ще трябва да реконструира и рехабилитира 158 км водопроводна и 22 км канализационна мрежа. По проект ще бъде издигната нова пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ). Предвидена е също реконструкцията на 3 съществуващи ПСОВ и 2 пречиствателни станции за питейни води (ПСПВ).

Модернизацията на водопроводната мрежа ще обхване Бургас, Несебър, Поморие, Созопол, Приморско, Обзор, Айтос, Карнобат, Царево, Китен, Черноморец, Сарафово и Лозенец. "Целта на проекта е изграждане на инфраструктура, чрез която ще се постигне съответствие с националното и европейското законодателство в областта на питейните води, отвеждането и пречистването на отпадъчните води", обявиха от Министерски съвет.

     
Източник: МС; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: община Бургас   МС   ПСОВ   ПСПВ   ОПОС   ВиК-Бургас  

Област: Проекти  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...