Industry Info  
Festo
Festo

Изграждат четири нови завода в Шумен

03.06.2020   |   Проекти
 

На 1 юни т. г. по време на пресконференция, организирана в сградата на община Шумен, беше обявен стартът на дейностите по изграждането на 4 нови индустриални мощности в Индустриален парк Шумен. Новината съобщи Николай Тончев, изпълнителен директор на клона на Българската стопанска камара (БСК) в града.

В следващите месеци шуменска фирма започва строеж на завод за производство на стоманени фитинги. В същото време италианска компания подготвя фабрика за монтажни кабели, където първоначално ще работят до 60 души, като се предвиждат две разширения. Третото производство е за картонени опаковки. Четвъртият нов завод ще бъде предназначен за спирачни системи за автомобили. А до септември ще бъде завършен и строежът на предприятието за алуминиеви профили и системи за врати и прозорци на фирма Виас. В него ще бъдат разкрити 150 работни места.

Николай Тончев обяви, че изминалата 2019 г. е била много успешна за Индустриален парк Шумен - печалбата за годината е 2,1 млн. лв., от които 256 хил. са дивидент за общината, която е съдружник. Във връзка с новите проекти започва и изграждането на довеждащата инфраструктура - две нови кръгови кръстовища, ново улично осветление. Новите комуникации ще бъдат построени с бюджет от над 1,2 млн. лв., които бяха отпуснати от Министерски съвет (МС) през изминалата година.

"Ние трябва да се гордеем с успешните проекти, които помагат на града да се развива", обяви кметът Любомир Христов, който взе участие в събитието.

     
Източник: община Шумен

Ключови думи: община Шумен   Индустриална зона Шумен   БСК   автобилостроене   хартиена промишленост   металообработка   МС  

Област: Проекти  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...