Industry Info  
Festo
Festo

Изграждат четири нови завода в Шумен - 03.06.2020

03.06.2020   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 1 юни т. г. по време на пресконференция, организирана в сградата на община Шумен, беше обявен стартът на дейностите по изграждането на 4 нови индустриални мощности в Индустриален парк Шумен. Новината съобщи Николай Тончев, изпълнителен директор на клона на Българската стопанска камара (БСК) в града.

В следващите месеци шуменска фирма започва строеж на завод за производство на стоманени фитинги. В същото време италианска компания подготвя фабрика за монтажни кабели, където първоначално ще работят до 60 души, като се предвиждат две разширения. Третото производство е за картонени опаковки. Четвъртият нов завод ще бъде предназначен за спирачни системи за автомобили. А до септември ще бъде завършен и строежът на предприятието за алуминиеви профили и системи за врати и прозорци на фирма Виас. В него ще бъдат разкрити 150 работни места.

Николай Тончев обяви, че изминалата 2019 г. е била много успешна за Индустриален парк Шумен - печалбата за годината е 2,1 млн. лв., от които 256 хил. са дивидент за общината, която е съдружник. Във връзка с новите проекти започва и изграждането на довеждащата инфраструктура - две нови кръгови кръстовища, ново улично осветление. Новите комуникации ще бъдат построени с бюджет от над 1,2 млн. лв., които бяха отпуснати от Министерски съвет (МС) през изминалата година.

"Ние трябва да се гордеем с успешните проекти, които помагат на града да се развива", обяви кметът Любомир Христов, който взе участие в събитието.

     
Източник: община Шумен

Ключови думи: община Шумен   Индустриална зона Шумен   БСК   автобилостроене   хартиена промишленост   металообработка   МС  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...