Industry Info  
Festo
Festo

OMV Petrom и Елдрайв Чарджинг започват изграждането на 30 бързозарядни станции

29.05.2020   |   Проекти
 

Австрийската петролна компания OMV Petrom и дружеството Елдрайв Чарджинг обявиха началото на своето стратегическо партньорство, насочено към изграждане на зарядни станции за електрически автомобили в България и Румъния. В рамките на двустранния рамков договор компаниите се ангажират с инсталирането на над 30 бързозарядни станции. Те ще бъдат разположени в обектите на OMV в двете страни.

Според актуалните данни на Пътна полиция към края на април т. г. у нас са регистрирани общо 2721 електрически автомобили, което е с 290 повече в сравнение с края на декември 2019 г. Броят на хибридните модели от друга страна е нараснал с близо 3000, наброявайки общо 10 074.

"Въпреки че изкопаемите горива ще продължат да играят основна роля в близкото бъдеще, електромобилността вече печели все по-голяма популярност, особено при пътувания на къси разстояния", каза Дeчeбaл Tyдop, мениджър продажби на OMV България - "За собствениците на електромобили добре развитата мрежа от зарядни станции е също толкова важна, колкото и бързото зареждане".

В рамките на проекта се предвижда да бъдат инсталирани зарядни станции, които да позволяват зареждане на най-масовите модели електромобили в рамките на от 20 мин. до 1 ч. Първите станции с мощност 50 kW вече са инсталирани на обектите OMV Даскалово и OMV Голямоконарско.

     
Източник: OMV Petrom; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: OMV Petrom   Елдрайв Чарджинг   зарядна инфраструктура   зарядни станции   електромобили  

Област: Проекти  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...