Industry Info  
Festo
Festo

Започва рекултивацията на сметището в Суворово - 27.05.2020

27.05.2020   |   Начало»Проекти

Започват дейностите по проекта за закриване и рекултивация на сметището в Суворово, съобщиха на сайта на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). Бюджетът е 796 хил. лв., като сумата се отпуска по Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 г. (ОПОС).

В рамките на проекта са заложени закриването и рекултивацията на депото за битови отпадъци, което е с преустановена експлоатация на сметището от 10 410 кв. м. Очаква се предвидените дейности да се осъществят на два етапа. Първият включва прибутване и уплътняване на натрупаните отпадъци, изграждане на отводнителни канавки за предотвратяване постъпването на повърхностни (скатни) води в тялото на депото, полагане на пласт от земни маси с дебелина от 1 м и изграждане на газоотвеждаща система с вертикални кладенци с прилежащите към тях лъчеви дренажни слоеве.

По време на втория етап от проекта изпълнителите му ще извършат дейности по затревяване и залесяване на технически рекултивираното депо. Очаква се финансирането на този етап да бъде с общински средства.

"С реализацията на проекта ще се постигне намаляване на негативното въздействие върху компонентите на околната среда – почва, атмосферен въздух, повърхностни и подземни води, както и понижаване на рисковете за човешкото здраве", обясниха от ЕСИФ.

     
Източник: ЕСИФ

Ключови думи: ЕСИФ   община Суворово   отпадъци   ОПОС  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...