Industry Info  
Festo
Festo

Започва рекултивацията на сметището в Суворово

27.05.2020   |   Проекти
 

Започват дейностите по проекта за закриване и рекултивация на сметището в Суворово, съобщиха на сайта на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). Бюджетът е 796 хил. лв., като сумата се отпуска по Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 г. (ОПОС).

В рамките на проекта са заложени закриването и рекултивацията на депото за битови отпадъци, което е с преустановена експлоатация на сметището от 10 410 кв. м. Очаква се предвидените дейности да се осъществят на два етапа. Първият включва прибутване и уплътняване на натрупаните отпадъци, изграждане на отводнителни канавки за предотвратяване постъпването на повърхностни (скатни) води в тялото на депото, полагане на пласт от земни маси с дебелина от 1 м и изграждане на газоотвеждаща система с вертикални кладенци с прилежащите към тях лъчеви дренажни слоеве.

По време на втория етап от проекта изпълнителите му ще извършат дейности по затревяване и залесяване на технически рекултивираното депо. Очаква се финансирането на този етап да бъде с общински средства.

"С реализацията на проекта ще се постигне намаляване на негативното въздействие върху компонентите на околната среда – почва, атмосферен въздух, повърхностни и подземни води, както и понижаване на рисковете за човешкото здраве", обясниха от ЕСИФ.

     
Източник: ЕСИФ

Ключови думи: ЕСИФ   община Суворово   отпадъци   ОПОС  

Област: Проекти  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...