Industry Info  
Festo
Festo

Дарс-91 инвестира 2,5 млн. лв. в иновативни печатни машини

26.05.2020   |   Проекти
 

На 22 май т. г. се проведе онлайн информационна среща за представяне на резултатите от проекта за подобряване на ресурсната ефективност в Дарс-91­, съобщиха на сайта на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). В събитието взеха участие 24 души.

Компанията с предмет на дейност печат на изделия от хартия и картон е бенефициент на финансиране от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г. (ОПИК). Общата стойност на инвестицията е 2,5 млн. лв., от които 1,5 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ.

Със средствата от дружеството са закупили и внедрили в производството си нови и иновативни машини за едновременен печат на ролка без ограничение по отношение на структура и дебелина. Освен това е закупена нова апаратура за печат върху фолио, с която се постига по-прецизен контрол върху опъна на отделните медии и по-добра синхронизация на отделните слоеве.

От компанията съобщават, че са въвели в експлоатация LED технология за полимеризация на UV мастилата. "Този процес се извършва при значително по-ниски температури от конвенционалното UV съхнене. Ограничаването на температурата като фактор способства за премахване на конденза при печат и намалява до минимум деформациите на печатния материал", казаха от дружеството.

     
Източник: ЕСИФ

Ключови думи: ЕСИФ   Дарс-91   печатарска промишленост  

Област: Реализации  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...