Industry Info  
Festo
Festo

Дарс-91 инвестира 2,5 млн. лв. в иновативни печатни машини - 26.05.2020

26.05.2020   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 22 май т. г. се проведе онлайн информационна среща за представяне на резултатите от проекта за подобряване на ресурсната ефективност в Дарс-91­, съобщиха на сайта на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). В събитието взеха участие 24 души.

Компанията с предмет на дейност печат на изделия от хартия и картон е бенефициент на финансиране от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г. (ОПИК). Общата стойност на инвестицията е 2,5 млн. лв., от които 1,5 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ.

Със средствата от дружеството са закупили и внедрили в производството си нови и иновативни машини за едновременен печат на ролка без ограничение по отношение на структура и дебелина. Освен това е закупена нова апаратура за печат върху фолио, с която се постига по-прецизен контрол върху опъна на отделните медии и по-добра синхронизация на отделните слоеве.

От компанията съобщават, че са въвели в експлоатация LED технология за полимеризация на UV мастилата. "Този процес се извършва при значително по-ниски температури от конвенционалното UV съхнене. Ограничаването на температурата като фактор способства за премахване на конденза при печат и намалява до минимум деформациите на печатния материал", казаха от дружеството.

     
Източник: ЕСИФ

Ключови думи: ЕСИФ   Дарс-91   печатарска промишленост  

Област: Реализации  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...