Industry Info  
Festo
Festo - A banner

МОН и ИКЕМ започват проучване на пазара на труда в електромобилността

20.05.2020   |   Проекти
 

Министерството на образованието и науката (МОН) в сътрудничество с Индустриален клъстер електромобили (ИКЕМ) започва консултации за провеждане на проучване по проект за бъдещото търсене на квалифицирана работна ръка в областта на електрическата мобилност, съобщиха от ИКЕМ.

Институциите са се обърнали за консултация до Европейския хъб за инвестиционни консултации (EIAH), като очакват техните експерти да изготвят анализ на пазара на труда в сектора. Междувременно от клъстера разглеждат необходимостта от специализирано оборудване за училищата, в помощ на успеха на учениците.

От ИКЕМ информираха, че през 2021 г. ще завършат първите 300 ученици със специалности като квалифицирани техници и механици на електрически превозни средства. Нуждата от образовани специалисти по електромобилност е във връзка с целта на държавата да увеличи броя на електрическите автомобили от 1000 за т. г. до 55 000 до 2023 г. "Тази амбициозна цел носи много предизвикателства, като например повишена нужда от специализирани техници, които да поддържат и ремонтират новите превозни средства", казаха от клъстера.

     
Източник: ИКЕМ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: МОН   ИКЕМ   електромобилност  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесПродукти търсенеОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаКариериОбяви за работаПроектиИндустриално видеоПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...