Industry Info  
Festo
Festo

Microchip представи развоен инструментариум за невронни мрежи

19.05.2020   |   Технологии
 

Microchip обяви новия софтуерен развоен комплект VectorBlox Accelerator, чрез който програмируемите логически матрици (FPGA) от фамилията PolarFire могат да бъдат използвани за създаване на интелигентни приложения за невронни мрежи с ниско енергопотребление.

Благодарение на готовия набор от софтуерни инструменти разработчиците нямат нужда от задълбочени познания в областта на FPGA програмирането, като проектирането на мрежи с изкуствен интелект може да се осъществи чрез писане на C/C++.

Комплектът от гъвкави софтуерни инструменти може да изпълнява модели в TensorFlow и платформата за невронни мрежи с отворен код ONNX, която предлага най-широката фреймуърк съвместимост (Caffe2, MXNet, PyTorch, MATLAB). За разлика от алтернативни FPGA решения, VectorBlox Accelerator се поддържа от операционните системи Linux и Windows, а също така включва и bit-accurate симулатор, който предоставя на потребителя възможност да валидира хардуера в софтуерна среда. IP-адресът на невронната мрежа, включен в комплекта, също поддържа възможността за зареждане на различни мрежови модели по време на изпълнение.

VectorBlox Accelerator включва и IP (intellectual property) блокове за FPGA невронни мрежи с различни габарити, съответстващи на производителността, енергозахранването и размера на приложението, даващи възможност за реализиране на решения в корпуси от 11×11 мм.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   VectorBlox Accelerator   невронни мрежи  

Област: Електроника  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...