Industry Info  
Festo
Festo

Модули на u-blox в иновативна система за водоизмерване

19.05.2020   |   Технологии
 

Автономният Bluetooth Low Energy модул NINA-B3 и многорежимният LTE-M/NB-IoT и EGPRS клетъчен модул SARA-R410M-02B на u-blox са интегрирани в регистратора на данни (data logger) на ново интелигентно решение за измерване на води, базирано на mesh мрежова комуникация. Пилотният проект на австралийската компания за управление на водните ресурси WaterSynergy Group демонстрира как въвеждането на mesh водомери се превръща в реалност.

Контролно-измервателната система WaterLink SmartMESH използва mesh технология за свързване на множество водомери един към друг и към клетъчен гейтуей. Тя разчита на модула NINA-B3 и IoT софтуер, разработен от финландската компания Wirepas, който използва децентрализирана архитектура и е мащабируем, позволявайки на потребителите да проектират устройства за свързване в собствени mesh мрежи. Реализираните мрежи могат да получат достъп до множество гейтуеи с цел резервиране и дори да се самовъзстановяват, ако отделни възли като измервателни прибори, рутери или гейтуеи отпаднат от експлоатация.

Водомерите SmartMESH са хардуерно защитени и благодарение на ефективността на протокола Wirepas, интегриран в модула NINA-B3, се очаква да работят до 15 години с батерийно захранване. Модулите NINA-B3 използват честота 2,4 GHz и иновативна вътрешна антена, за да установят стабилна комуникация дори в най-усложнена радиочестотна среда.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   SmartMESH   Bluetooth Low Energy   mesh мрежи   NINA-B3   SARA-R4  

Област: Електроника  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...