Industry Info  
Festo
Festo

Ректорът на ТУ-София откри конференцията "Дни на науката 2020"

15.05.2020   |   Събитията
 

На 14 май т. г., във видео обръщение ректорът на Технически университет-София проф. дн инж. Иван Кралов откри конференцията "Дни на науката 2020", съобщиха от учебното заведение. В рамките на програмата са предвидени общо 31 форума, които ще се проведат до 16 май т. г. Общо 16 от събитията са индексирани в SCOPUS. Във връзка с мероприятието беше изпратен поздравителен адрес от комисар Мария Габриел.

Първото събитие в календара на Дните е 9-ата международна научна конференция "Техника, технологии и системи – ТЕХСИС 2020". Мероприятието ще се проведе дистанционно в програмната среда Zoom. В рамките на събитията са предвидени тематични кръгове, които покриват следните научни секции: Автоматика, системи за управление и роботика; Електротехника и електроника; Компютърна техника, информатика и комуникации; Машинно инженерство; Автомобилно и авиационно инженерство; Индустриален мениджмънт и дизайн.

"Широкото международно участие и интердисциплинарният характер на изследванията, които се представят, наличието на множество фирми, които не само спонсорират тези форуми, но и активно участват в разработките, са категоричното доказателство, че конференцията е  платформа за реален трансфер на знания, технологии от науката и академичната общност към бизнеса, регионите и обществото", каза ректорът на университета.

Повече информация ще намерите тук.

     
Източник: ТУ-София

Ключови думи: ТУ-София   ТЕХСИС 2020   ТУ-Пловдив   Дни на науката 2020  

Област: Събитията  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...