Industry Info  
Festo
Festo

РАИС стартира проект за 1,69 млн. лв. по ОПИК

13.05.2020   |   Проекти
 

РАИС започна реализация на проект за подобряване на производствения се капацитет с цел повишаване на конкурентоспособността и засилване на експортния потенциал. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г. (ОПИК) и е на стойност 1 696 623,00 лв., от които 849 414,31 лв. европейско финансиране и 149 896,64 лв. национално съфинансиране.

Сред специфичните цели на проекта са повишаване на производствения капацитет, редуциране на производствените разходи и оптимизация на производствените вериги, увеличаване на експортния потенциал на дружеството, повишаване на качеството на произвежданата продукция и предлаганите услуги посредством внедряване на високотехнологично автоматизирано оборудване. Очаква се успешната реализация на проекта да доведе и до подобряване на ресурсната ефективност и увеличаване на добавената стойност на произведените продукти.

Проектът предвижда внедряване на мерителна машина за корекции на инструменти, хоризонтален двупалетен обработващ център, вертикален струг с фрезови операции и  софтуер за оптимизация на производствените и технологични процеси. Продължителността на проекта е 1 година, като крайният срок за приключването му е 3 февруари 2021 г.

     
Източник: РАИС

Ключови думи: РАИС   RAIS   ОПИК   металорежещи машини  

Област: Машиностроене  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...