Industry Info  
Festo
Festo

Въпреки кризата, 10% от автомобилната промишленост планира разширения

13.05.2020   |   Бизнес
 

В края на месец април т. г. консултантската компания Colliers проведе проучване сред доставчиците на автомобилни компоненти у нас. Основна тема на изследването е влиянието на кризата върху бизнеса им.

Почти 10% от участниците в поредицата телефонни интервюта са завили намерението си да продължат да се придържат към плановете си за разширяване на производствените си мощности.

В рамките на проучването 50% от участниците са заявили, че поради кризата COVID-19 се е наложило да преустановят работа за периода, в който производителите на оборудване, на които доставят компоненти, също са спрели производство. Останалите 50% от автомобилостроенето са обяснили пред Colliers, че поради възникналата ситуация са забавили или са преструктурирали производствените си процеси.

Нито една от компаниите у нас няма намерение да прекратява дейността си. 33% от тях са заявили, че търсят нови начини да повишат ликвидността на дружествата си. По данни на Colliers 47% от производителите в автомобилния сектор у нас са кандидатствали за финансова подкрепа по схемата "60 на 40".


 

  

     
Източник: Colliers

Ключови думи: Colliers   автомобилостроене  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...