Industry Info  
Festo
Festo - A banner

Започва оборудването на новата подстанция "Евмолпия"

12.05.2020   |   Проекти
 

EVN продължава строителните работи по изграждането на новата подстанция "Евмолпия" в Пловдив, съобщиха от електроразпределителното дружество. Инвестицията възлиза на 11,6 млн. лв. От компанията информираха, че грубият строеж на сградата е приключил, подписан е също така акт 14.

"Първоначално инсталираната мощност на новата подстанция ще бъде 50 MVA с възможност да достигне 100 MVA", казаха от EVN. От дружеството допълниха, че силовият трансформатор 50 MVA и елегазова разпределителна уредба 110kV (киловолта) към момента вече са произведени и са преминали успешно заводските изпитания. Новата станция е от изцяло закрит тип. "Присъединяването й към мрежата ще бъде с подземна кабелна линия, без въздушни линии или стълбове, водещи към нея", казаха от компанията.

Управлението, постоянният контрол и мониторингът на подстанцията ще се извършват директно от страна на диспечерския център на EVN чрез телемеханика. Обхватът на действие на ПС "Евмолпия" са централната и източна част на Пловдив.

     
Източник: EVN

Ключови думи: EVN   подстанция Евмолпия  

Област: Инвестиции  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесПродукти търсенеОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаКариериОбяви за работаПроектиИндустриално видеоПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...