Industry Info  
Festo
Festo

Робот на FANUC участва в безконтактно масово тестване за коронавирус

19.05.2020   |   Събитията
 

Немската компания BoKa Automatisierung разработи ново решение за безконтактно тестване за коронавирус, което използва видео система и робот на FANUC за направляване на процедурата и събиране на пробите. Ако бъде внедрена в практиката, иновативната система може да намали риска от заразяване в пунктовете за изследване и тестването да се извършва без така необходимия в болниците медицински персонал.

Изследваното за коронавирус лице пристига до напълно автоматизираната станция за тестване с автомобила си или пеша. Процедурата започва с дезинфекциране на ръцете на тестваното лице и сканиране на личната му карта. Личните данни се добавят върху епруветка с баркод. Робот FANUC LR Mate 200iD/7L сканира баркода и подава тестовия тампон на пациента, който самостоятелно взима пробата с помощта на видео инструкции. Накрая роботът поема използваната епруветка и я подава за съхранение до транспортирането й до лабораторията.

"За да се гарантира валидността на пробите, вземането им може да бъде наблюдавано от медицински персонал, а един лекар може да контролира няколко тестови станции едновременно. Автоматизираната система може да се използва и за бързи тестове. В зависимост от дължината на напътстващото видео един тест отнема между 4 и 6 минути. Системата е проектирана за изследване на двама човека едновременно, което означава, че една система може да събере около 500 проби дневно при непрекъснат режим на работа", обясняват от BoKa Automatisierung.

В клетката е използван 6-осен робот FANUC LR Mate 200iD/7L с дълга ръка с обсег от 911 мм. Системата за управление е разположена под работния плот, за да се спести място. В допълнение, за да е свободен работният плот за стативите с епруветки, роботът е монтиран на тавана, което му дава възможност да обслужва и двете страни на плота.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   LR Mate 200iD/7L   роботи   автоматизация   COVID-19   BoKa Automatisierung  

Област: Реализации  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...