Industry Info  
Festo
Festo

Робот на FANUC участва в безконтактно масово тестване за коронавирус

19.05.2020   |   Събитията
 

Немската компания BoKa Automatisierung разработи ново решение за безконтактно тестване за коронавирус, което използва видео система и робот на FANUC за направляване на процедурата и събиране на пробите. Ако бъде внедрена в практиката, иновативната система може да намали риска от заразяване в пунктовете за изследване и тестването да се извършва без така необходимия в болниците медицински персонал.

Изследваното за коронавирус лице пристига до напълно автоматизираната станция за тестване с автомобила си или пеша. Процедурата започва с дезинфекциране на ръцете на тестваното лице и сканиране на личната му карта. Личните данни се добавят върху епруветка с баркод. Робот FANUC LR Mate 200iD/7L сканира баркода и подава тестовия тампон на пациента, който самостоятелно взима пробата с помощта на видео инструкции. Накрая роботът поема използваната епруветка и я подава за съхранение до транспортирането й до лабораторията.

"За да се гарантира валидността на пробите, вземането им може да бъде наблюдавано от медицински персонал, а един лекар може да контролира няколко тестови станции едновременно. Автоматизираната система може да се използва и за бързи тестове. В зависимост от дължината на напътстващото видео един тест отнема между 4 и 6 минути. Системата е проектирана за изследване на двама човека едновременно, което означава, че една система може да събере около 500 проби дневно при непрекъснат режим на работа", обясняват от BoKa Automatisierung.

В клетката е използван 6-осен робот FANUC LR Mate 200iD/7L с дълга ръка с обсег от 911 мм. Системата за управление е разположена под работния плот, за да се спести място. В допълнение, за да е свободен работният плот за стативите с епруветки, роботът е монтиран на тавана, което му дава възможност да обслужва и двете страни на плота.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   LR Mate 200iD/7L   роботи   автоматизация   COVID-19   BoKa Automatisierung  

Област: Реализации  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...