Industry Info  
Festo
Festo

НСИ отчита ръст на цените в преработващата промишленост през март

08.05.2020   |   Бизнес
 

Националният статистически институт (НСИ) регистрира спад в общия индекс на цените на производител за март т. г. спрямо февруари. Понижението е с 2,1%.  Намаление с по 1% беше отчетено в добивната промишленост и при производството и разпределението на електрическа и топлинна енергия и газ. Спад с 2,6% спрямо февруари има също в преработващата промишленост.

На годишна база, сравнявайки март т. г. и март 2019 г., общият индекс на цените на производител през през настоящата година спада с 1,5%. "По-ниски цени са регистрирани в преработващата промишленост с 3,7%, а увеличение се наблюдава при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ с 5,3%, и в добивната промишленост с 0,2%", обявиха от НСИ.

Значителни намаления в сравняваните преиоди са регистрирани при: производството на основни метали с 6,8%; при производството на хартия, картон и изделия от тях с 3,5%. От друга страна повишение на цените се наблюдава в преработващата промишленост при: обработката на кожи и производството на изделия от обработени кожи с 4,9%; при производството на хранителни продукти с 4,2%.

     
Източник: НСИ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: НСИ   индекс на цените на производител  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...