Industry Info  
Festo
Festo

61% от фирмите ще се справят с кризата според анкета на БТПП

05.05.2020   |   Бизнес
 

61% от фирмите очакват да се справят с последствията от кризата, съобщи Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Изводът на Палатата е след проведено проучване сред 200 компании у нас, направено в периода 23-27 април т. г.

Представителите на бизнеса в най-голямата си част (61%) очакват да преминат през извънредната ситуация, но споделят, че скоро няма да стигнат нивата отпреди кризата. 6% споделят за намерението си да закрият компаниите си, а едва 4% смятат, че след възстановяването на икономиката ще реализират по-добри резултати отпреди.

Като най-добър финансов инструмент, представен от Министерството на финансите, респондентите са отчели необезпечените кредити за осигуряване на ликвидност на МСП до 300 000 лв. и безлихвените кредити с максимален размер 4500 лв. за лицата в неплатен отпуск и самоосигуряващите се.

Според проучването на БТПП българският бизнес очаква съвместни решения на ниво Европейски съюз, а не всяка държава да се изолира в справянето с проблемите, вследствие от коронавируса. Като най-важни мерки за възстановяване на икономиката представителите на бизнеса посочват гарантираното придвижване на стоки и стимулирането на вътрешния пазар у нас за ползването на услуги.

     
Източник: БТПП; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: БТПП  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...