Industry Info  
Festo
Festo

Започна изграждането на Научно-изследователския лабораторен комплекс УНИТе - 05.05.2020

05.05.2020   |   Начало»Проекти

На 4 май т. г. се проведе символична церемония първа копка на Научно-изследователския лабораторен комплекс УНИТе на територията на Русенския университет "Ангел Кънчев", съобщиха на сайта на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). В събитието взеха участие ректорът на университета проф. дтн Христо Белоев, кметът на Русе Пенчо Милков и управителят на консорциум ЦВП Медиком ООД Деян Василев, който е изпълнител на проекта.

Целта на учебното заведение е УНИТе да стане изнесена част от Център за върхови постижения в областта на информационните и комуникационни технологии. По проект в комплекса ще бъдат създадени пет нови лаборатории, които ще бъдат предназначени за ИКТ. Според обявената информация дейността им ще бъде свързана с виртуализация, 3D сканиране, прототипиране и смесена реалност. Срокът за изпълнение е декември 2023 г.

Инвестицията в новата научно-образователна инфраструктура се реализира в рамките на голям проект по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" (ОПНОИР), като стойността му е над 29 млн. лв. партньори в начинанието са СУ "Св. Климент Охридски", РУ "Ангел Кънчев", ТУ-София, ШУ "Епископ К. Преславски" и Бургаския университет "Проф. Асен Златаров". От сумата общо 3 млн. лв. са предоставени безвъзмездно за изграждането на новия лабораторен комплекс. Допълнителни 1 млн. лв. са заделени за оборудване.

"Към тази много важна инвестиция университетът добавя още една съществена инициатива за създаване на нов научно-изследователски институт към РУ "Ангел Кънчев" с решение на Министерски съвет", каза по време на събитието ректорът проф. д-р Христо Белоев. Той каза също, че предстои обявяването на обществена поръчка за изграждането му. В Русе предстои създаването на Дунавски иновационен хъб.

     
Източник: ЕСИФ

Ключови думи: РУ Ангел Кънчев   ЕСИФ   ИКТ   3D сканиране   УНИТе  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...