Industry Info  
Festo
Festo

ОИЦ-Русе представи приоритетите на ОПИК 2021-2027 г. - 04.05.2020

04.05.2020   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 28 април т. г. Областният информационен център-Русе представи на уебинар първия вариант на Програмата за иновации и конкурентоспособност 2021-2027 г., съобщиха на сайта на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). Общо 350 души взеха участие в информационното събитие, което представи следващия програмен период в подкрепа на бизнеса.

Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2021-2027 г. (ОПИЙ) е пряко насочена към постигане на интелигентен и устойчив растеж на българската икономика и към осъществяването на индустриална и иновационна трансформация, каза експертът на ОИЦ-Русе Диана Аврамова. По думите й специфичните цели на програмата се разгръщат в няколко направление: засилването на капацитета за научни изследвания и иновации и въвеждането на модерни технологии; усвояване на ползите от цифровизацията за гражданите, дружествата и правителствата; засилване на растежа и конкурентоспособността на малките и средните предприятия (МСП); насърчаване на мерките за енергийна ефективност; насърчаване на прехода към кръгова икономика.

"За постигането на инвестициите по ОПИК 2021-2027 г. ще бъдат насочени към 3 основни приоритета: Иновации и растеж, Кръгова икономика, Подкрепа за интегрирано териториално развитие", обясни Аврамова. С първи приоритет са иновационни проекти, които
целят сътрудничеството между бизнеса и научно-изследователските институти с цел внедряване на техните продукти в производството. На второ място са поставени енергийната ефективност и преминаването към кръгова икономика. Третият приоритет е насочен към регионалната екосистема и позволява комбиниране на мерки от други програми за постигане на синергичен ефект.

"През 2021–2027 г. се планира още опростяването на правилата, за да бъдат улеснени кандидатстването, отчитането и контролът на проектите", обясни Диана Аврамова. 

     
Източник: ЕСИФ

Ключови думи: ОИЦ-Русе   ОПИК   ЕСИФ   енергийна ефективност   дигирализация   кръгова икономика   цифровизация   МСП  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...