Industry Info  
Festo
Festo - A banner

Минната индустрия дари над 2 млн. лв. за борба с COVID-19

30.04.2020   |   Бизнес
 
Членовете на Българската минно-геоложка камара (БМГК) подпомагат здравната система в борбата с разпространението на COVID-19 чрез индивидуални дарения. Общият размер на средствата, предоставени безвъзмездно от предприятията, възлиза на над 1,5 млн. лв., а даренията на бранша надхвърлят 2 млн. лв.
 
Сред компаниите, подпомагащи институциите, са Минстрой холдинг, Геотехмин, Дънди Прешъс Металс Челопеч, Дънди Прешъс Металс Крумовград, Асарел-Медет и други. 
 
"Дружествата от бранша имат дългогодишни традиции в инвестирането за опазване на здравето и трудоспособността на своите служители и хората от местните общности. Затова и в този кризисен момент стриктно спазват правилата за работа и са съпричастни към усилията на държавата, общините и здравните власти за овладяване на пандемията от COVID-19. Даренията от минния бранш под формата на парични средства, предпазни материали и консумативи достигат над 2 млн. лв. Както нееднократно съм подчертавал, и сега съм убеден, че само "Силни заедно" ще се справим с поредното предизвикателство", коментира проф. Николай Вълканов, председател на Българската минно-геоложка камара.
     
Източник: БМГК

Ключови думи: БМГК   минна индустрия  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиКариериПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...