Industry Info  
Festo
Festo

Минната индустрия дари над 2 млн. лв. за борба с COVID-19

30.04.2020   |   Бизнес
 
Членовете на Българската минно-геоложка камара (БМГК) подпомагат здравната система в борбата с разпространението на COVID-19 чрез индивидуални дарения. Общият размер на средствата, предоставени безвъзмездно от предприятията, възлиза на над 1,5 млн. лв., а даренията на бранша надхвърлят 2 млн. лв.
 
Сред компаниите, подпомагащи институциите, са Минстрой холдинг, Геотехмин, Дънди Прешъс Металс Челопеч, Дънди Прешъс Металс Крумовград, Асарел-Медет и други. 
 
"Дружествата от бранша имат дългогодишни традиции в инвестирането за опазване на здравето и трудоспособността на своите служители и хората от местните общности. Затова и в този кризисен момент стриктно спазват правилата за работа и са съпричастни към усилията на държавата, общините и здравните власти за овладяване на пандемията от COVID-19. Даренията от минния бранш под формата на парични средства, предпазни материали и консумативи достигат над 2 млн. лв. Както нееднократно съм подчертавал, и сега съм убеден, че само "Силни заедно" ще се справим с поредното предизвикателство", коментира проф. Николай Вълканов, председател на Българската минно-геоложка камара.
     
Източник: БМГК

Ключови думи: БМГК   минна индустрия  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...