Industry Info  
Festo
Festo

Каолин изгражда кариера в находище Балабана

23.04.2020   |   Проекти
 

Общественото обсъждане на инвестиционното предложение и доклада за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) на проекта на Каолин за изграждане на добивна кариера за разработване и усвояване на находище за подземни богатства Балабана ще се проведе през юни т. г., съобщиха от компанията.

Територията, в която компанията иска да извършва добивна дейност, обхваща 4 села в община Дулово. Първоначално от дружеството обявиха срещи на 27 и 28 април т. г., но поради извънредната ситуация те се отлагат за 1 и 2 юни т. г.

Каолин заяви намерението си да изгради добивна кариера в находище Балабана през март 2019 г., след което през декември 2019 г. получи доклад за ОВОС. Дружеството смята да извършва дейности по проучване, разработване, добив и производство на каолинови и кварцови пясъци, каолини, шамоти, варовици, фелдшпати, доломити, глини и др. неметални индустриални минерали и суровини.

Според доклада фирмата ще изгради кариера в рамките на 3 месеца, след което в рамките на 2 месеца ще реализира добиви от по 300 хил. т до достигане на годишна производителност от 0,6 мил. т каолинова суровина.

Компанията прогнозира в рамките на концесионната площ да бъдат обособени: 4 депа за съхранение на отнетия хумусен слой; 1 депо (насипище) за съхранение на разкривката (откривните маси), част от които в последствие ще се оползотворят за рекултивация; открит склад за временно съхранение на добитата суровина; 2 работни  площадки за  механизация.

     
Източник: Каолин; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Каолин   добивна промишленост  

Област: Проекти  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...