Industry Info  
Festo
Festo

Каолин изгражда кариера в находище Балабана - 23.04.2020

23.04.2020   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Общественото обсъждане на инвестиционното предложение и доклада за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) на проекта на Каолин за изграждане на добивна кариера за разработване и усвояване на находище за подземни богатства Балабана ще се проведе през юни т. г., съобщиха от компанията.

Територията, в която компанията иска да извършва добивна дейност, обхваща 4 села в община Дулово. Първоначално от дружеството обявиха срещи на 27 и 28 април т. г., но поради извънредната ситуация те се отлагат за 1 и 2 юни т. г.

Каолин заяви намерението си да изгради добивна кариера в находище Балабана през март 2019 г., след което през декември 2019 г. получи доклад за ОВОС. Дружеството смята да извършва дейности по проучване, разработване, добив и производство на каолинови и кварцови пясъци, каолини, шамоти, варовици, фелдшпати, доломити, глини и др. неметални индустриални минерали и суровини.

Според доклада фирмата ще изгради кариера в рамките на 3 месеца, след което в рамките на 2 месеца ще реализира добиви от по 300 хил. т до достигане на годишна производителност от 0,6 мил. т каолинова суровина.

Компанията прогнозира в рамките на концесионната площ да бъдат обособени: 4 депа за съхранение на отнетия хумусен слой; 1 депо (насипище) за съхранение на разкривката (откривните маси), част от които в последствие ще се оползотворят за рекултивация; открит склад за временно съхранение на добитата суровина; 2 работни  площадки за  механизация.

     
Източник: Каолин; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Каолин   добивна промишленост  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...