Industry Info  
Festo
Festo - A banner

ЕСИФ отчита напредък в проектите на индустрията в Лудогорието

23.04.2020   |   Бизнес
 

Общо 158 договора за безвъзмездна финансова помощ са сключени в Лудогорието от началото на програмния период до края на първото тримесечие на т. г., съобщиха от Областния информационен център - Разград на портала на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ).

Средства по различни проекти са отпуснати по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 г. (ОПИК), ОП "Околна среда" 2014-2020 г. (ОПОС) и др. Общата стойност на инвестициите е 84 млн. лв., като от тях изплатени са 43 млн. лв.

По информация на три проекта по ОПИК предвиждат подобряването на производствения капацитет във фирми от три различни сектора – металообработване, производство на дограма и хранително-вкусова промишленост (ХВП).

Два от проектите целят повишаване на квалификацията и уменията на служителите в малки фирми, като финансирането за образователните дейности е по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г. (ОПРЧР).

     
Източник: ЕСИФ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ЕСИФ   ОИЦ-Разград   ОПИК   ОПОС   ОПРЧР  

Област: Проекти  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиКариериПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...