Industry Info  
Festo
Festo

ФнФ обяви мерки за бизнеса и сектор иновации в размер на 400 млн. лв.

15.04.2020   |   Бизнес
 

На 14 април т. г. в Министерски съвет екипът на Фонд на фондовете (ФнФ) обяви, че работи активно, за да представи възможни мерки за справяне с икономическите последствия от кризата. Фондът предвижда подкрепа за малки и средни предприятия (МСП), самонаети лица и стартъп компании в сектор иновации и дигитализация с общ финансов размер 400 млн. лв.

"На първо място структурираме изцяло нов гаранционен продукт за предоставяне на ликвидна подкрепа на МСП, развиващи дейност в различни сектори, включително и в тези, които ще са най-засегнатите от кризата", казаха от ФнФ. Оттам планират да предоставят на банките гаранции на стойност 170 млн. лв., които да обезпечат портфейл от нови кредити в размер до 850 млн. лв. Целта е кредитите да влязат във фирмите под формата на оборотни средства, като срокът за погасяването им да бъде 10 г.

"Ресурсът в сферата на рисковите инвестиции, чрез дялове в стартиращи и иновативни предприятия, който е наличен на пазара, възлиза на 150 млн. лв.", обясниха от ФнФ. Инструментът е предназначен за подкрепа на компании в ключови сфери на иновациите и дигитализацията. Фондът предвижда подкрепа за дружества с дейност във високите технологии, био- и нанотехнологии, мехатроника, чисти и информационни технологии и др.

"С оглед на факта, че стартиращите фирми са подложени на предизвикателства, които не са били предвидими досега, усилията на Фонд на фондовете са насочени основно към ускоряване на инвестициите и облекчаване на условията", казаха от Фонда.

     
Източник: ФнФ

Ключови думи: ФнФ  

Област: Бизнес  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...