Industry Info  
Festo
Festo

Изграждат лаборатория за електромобилност и ВЕИ във Владая - 15.04.2020

15.04.2020   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Научният институт за чисти технологии (НИЧТ) обяви инвестиционно предложение за изграждане на Лаборатория за експериментално развитие "Интегрирани енергийни системи", обявиха от Регионалния инспекторат по околната среда и водите-София (РИОСВ).

Изграждането на специализираната лаборатория е част от проекта за "Център за компетентност ХИТМОБИЛ", предназначен за технологии и системи за генериране, съхранение и потребление на чиста енергия. Инвестицията е финансирана от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" (ОПНОИР). Обектът предстои да бъде изграден във Владая.

"Мисията на центъра е да работи за развитието и въвеждането на иновативни технологии за съхранение на енергия от ВЕИ и за нейното ефективно използване чрез конверсия в бита и индустрията, с акцент върху електромобилността", се казва в уведомлението от Института.

Лабораторният комплекс ще включва демонстрационни прототипи на различни видове слънчеви и вятърни генератори. Освен това дейността на научния комплекс предвижда създаването на отдел "Силова електроника", който да провежда научно-приложни изследвания за развитие на електронни системи за контрол на преобразуваната енергия от ВЕИ.

Според инвестиционното предложение лабораторията ще работи и по разработването на система за директно използване на възобновяема енергия в електротранспортната мрежа.  

     
Източник: РИОСВ-София; Снимка: НИЧТ

Ключови думи: РИОСВ-София   НИЧТ   електромобилност   ВЕИ  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...