Industry Info  
Festo
Festo

Изграждат лаборатория за електромобилност и ВЕИ във Владая

15.04.2020   |   Проекти
 

Научният институт за чисти технологии (НИЧТ) обяви инвестиционно предложение за изграждане на Лаборатория за експериментално развитие "Интегрирани енергийни системи", обявиха от Регионалния инспекторат по околната среда и водите-София (РИОСВ).

Изграждането на специализираната лаборатория е част от проекта за "Център за компетентност ХИТМОБИЛ", предназначен за технологии и системи за генериране, съхранение и потребление на чиста енергия. Инвестицията е финансирана от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" (ОПНОИР). Обектът предстои да бъде изграден във Владая.

"Мисията на центъра е да работи за развитието и въвеждането на иновативни технологии за съхранение на енергия от ВЕИ и за нейното ефективно използване чрез конверсия в бита и индустрията, с акцент върху електромобилността", се казва в уведомлението от Института.

Лабораторният комплекс ще включва демонстрационни прототипи на различни видове слънчеви и вятърни генератори. Освен това дейността на научния комплекс предвижда създаването на отдел "Силова електроника", който да провежда научно-приложни изследвания за развитие на електронни системи за контрол на преобразуваната енергия от ВЕИ.

Според инвестиционното предложение лабораторията ще работи и по разработването на система за директно използване на възобновяема енергия в електротранспортната мрежа.  

     
Източник: РИОСВ-София; Снимка: НИЧТ

Ключови думи: РИОСВ-София   НИЧТ   електромобилност   ВЕИ  

Област: Проекти  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...