Industry Info  
Festo
Festo

Rockwell Automation представи нови CIP Safety абсолютни енкодери

14.04.2020   |   Технологии
 
Rockwell Automation представи новите абсолютни енкодери Allen-Bradley 843ES CIP Safety чрез EtherNet/IP, които отговарят на потребностите на приложения за осигуряване на безопасност, изискващи функции за мониторинг на скорост, посока и позиция, и същевременно позволяват повишаване на производителността.
 
Енкодерите са първите на пазара от вида CIP Safety чрез EtherNet/IP, които са подходящи за приложения до и включително SIL 3/PLe, подчертават от Rockwell Automation. Това може да се постигне, когато енкодерите се използват като част от интегрирана система за безопасност, включваща контролер Allen-Bradley GuardLogix 5580 или Compact GuardLogix 5380.
 
„Освен функциите за безопасност, новите енкодери предлагат и възможност за повишена производителност – потребителите могат да продължат производството, докато се осъществява безопасен мониторинг на скорост, посока или позиция. Чрез интегриране на системата за безопасност със стандартна система за управление операторите получават достъп до всички събития в машината, което скъсява времето на реакция. В допълнение, интегрирането на функциите за безопасност чрез EtherNet/IP може да намали разходите за хардуер и монтаж и да спести време. Спомагателната обратна връзка през EtherNet/IP мрежа за CIP Safety осигурява желаното ниво на безопасност и експлоатационни характеристики с по-малък брой компоненти“, обясняват от Rockwell Automation.
 
Потребителите и конструкторите на машини могат да открият подходящия за техните нужди 843ES CIP Safety енкодер с три конфигурируеми варианта за резолюция, плътни и кухи валове, и разнообразие от фланцови опции. Енкодерите са подходящи за разнообразие от сектори, включително манипулиране с материали, минна промишленост, автомобилостроене и др., допълват от Rockwell Automation.
 
     
Източник: Rockwell Automation

Ключови думи: Rockwell Automation   Allen-Bradley   енкодери  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...